Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес при накапването с оксалова открих сем. без майка.Разпуснати на 7 рамки и изключително агресивни.Не съм обединявял по това време и не ми е много ясно как ще е най удачно.Моля за съвет
    Не разбрах от написаното колко са семействата, но предлагам да ги обидиниш с някой слаб, с майка, но майката задължително в клетка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Не разбрах от написаното колко са семействата, но предлагам да ги обидиниш с някой слаб, с майка, но майката задължително в клетка.
    Слабите всички ги обединих още септември,кълбата са на 7-8 рамки,не знам дали е удачно да ги ровя по това време да търся майката.А с вестник и осиротялото отгоре дали няма да се получи?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Слабите всички ги обединих още септември,кълбата са на 7-8 рамки,не знам дали е удачно да ги ровя по това време да търся майката.А с вестник и осиротялото отгоре дали няма да се получи?
    Когато се съмняваш, че едно семейство е без майка е да се убедиш в това. Не можеш да пророкуваш, а и никой няма да може да ти кажа по няколко белега, че това семейство няма майка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Утрото е по мъдро... ....Ще реша утре какво да ги правя.Яд ме че тази втора година зазимих само реални шансове,за разлика от предишната-23% умрели,,95% по моя вина.(всичко коет.о мърдаше го обособих,зазимих),умряха под питките,а с оцелелите- само ядове

Автор
    Регистриран
    17.11.2010
    Здравейте,дайте идеи как от корпус да направя магазин.Уточнявам корпуса е без первази.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ceco_lovech Виж публикацията
    Здравейте,дайте идеи как от корпус да направя магазин.Уточнявам корпуса е без первази.
    Слагаш линеала на 170мм. и режеш (от горния край ), като обърнеш внимание да няма някоя вида или пирон.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз съм изрязвал от долната част, за да запазя фалцовете отгоре. Зависи и страниците как са сглобени де, но ако има техника вкъщи за нарязване на нови фалцове за рамките при сглобен корпус - може да се изреже и отгоре и отдолу, че да се докара на 170 височина, чисти. После само да се внимава за подрамъчното и надрамъчното разстояние - трябва да е като на другия инвентар в пчелина.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Аз съм изрязвал от долната част, за да запазя фалцовете отгоре. Зависи и страниците как са сглобени де, но ако има техника вкъщи за нарязване на нови фалцове за рамките при сглобен корпус - може да се изреже и отгоре и отдолу, че да се докара на 170 височина, чисти. После само да се внимава за подрамъчното и надрамъчното разстояние - трябва да е като на другия инвентар в пчелина.
    Да, както съм го написал колегата може да се обърка. Трябвало е да поясня, че тези 170мм. са мерени от горния край, за да се запази фалца и релсите, ако има.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •