Цитат Първоначално публикувано от kostadinstoyanov
Това за пръв път го чувам! Сериозно ли?
Е то не е точно "забранено", но така го направиха, че все едно е забранено.
Ето цитати от другия форум

Цитат Първоначално публикувано от dimitarbonev
Нови правила за подвижно пчеларсво е въвела БАБХ. На практика всеки път, когато решиш да местиш кошери някъде регистрираш нов пелин. С договори за ползване на мястото, с плащане за регистрация на пчелин и чак тогава може да ти се издаде пътен лист. Проблема е, че за да регистрираш временния пчелин трябва да имаш кошери там иначе няма да го регистрират и се влиза в един омагьосан кръг. На практика подвижното пчеларство и преместването на кошерите на ново място се ЗАБРАНЯВА. Да ни е честита поредната простотия на правителството.
Цитат Първоначално публикувано от dimitarbonev
Първо съгласно новите изисквания подвижното не зависи или почти не зависи от кмета на населеното място. За да местиш където и да е не искат разрешение, а ДОГОВОР, което значи, че отиваш в общината, подаваш заявление и чакаш да те одобрят на сесия. Е там могат да те направят разноглед. След което трябва да получиш номер на временен пчелин. И тук започват сериозните проблеми. Оставете таксата, ами за да ти регистрират временен животновъден обект, то той трябва да е населен, да обаче преди да го регистрираш няма кой да ти издаде пътен лист, защото там трябва да е посочен номера на животновъдния обект и на практика се влиза в един омагьосан кръг. Реално с тези изисквания подвижното пчеларство се забранява, забранява се опрашителната дейност, забранява се основната функция на пчеларството - да подържа видовото многообразие.
п.п. мой колега от района, дори го предупредиха и тази година се отказа да мести, а има три ремаркета - аз карам на кестерме, когато ме захапят ще го мисля.