Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 362 от 807 ПърваПърва ... 262312352360361362363364372412462 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,611 до 3,620 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Отговарям на Т. Дончев, защо като спазваме правилата за производство на майки никой не е дръпнал много напред?
    Защото:
    Генофонда е отвратителен
    Климата се измени яко и става почти нетърпимо в последните няколко години.
    Защото не ни е БГ слъчогледа, а за рапицата да не говорим (това са основни паши в БГ)
    Като мине хеликоптера (самолета)колкото и да снася майката, няма наваксване. Тракторите с пръскачките също са постоянно действащ фактор.
    Сигурно още мога да изброя, но това сякаш е достатъчно

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Дай предложения за посоката в която да тръгнем. Ако алтернативата ти е разумна защо да не я обсъдим или последваме, но иначе е празнословене.

П.П отговорих в плямпалника защо не се получават нещата

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Отговарям на Т. Дончев, защо като спазваме правилата за производство на майки никой не е дръпнал много напред?
    Защото:
    Генофонда е отвратителен
    Климата се измени яко и става почти нетърпимо в последните няколко години.
    Защото не ни е БГ слъчогледа, а за рапицата да не говорим (това са основни паши в БГ)
    Като мине хеликоптера (самолета)колкото и да снася майката, няма наваксване. Тракторите с пръскачките също са постоянно действащ фактор.
    Сигурно още мога да изброя, но това сякаш е достатъчно
    И така, като изброи всички тези негативи, ти лично с отчитане на секундата на захранване на яйцето за новата майка, какво ще допринесеш за излизане от този колапс?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ааа, говоря си по същество.
    По ми е интересно от колкото да участвам в някакви постоянни караници.
    От изрисуваната картинка изход не виждам. Края на тоя бизнес е предизвестен, а тепърва пчелините с хиляди семейства се пръкват като гъби след дъжд.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Дай предложения за посоката в която да тръгнем. Ако алтернативата ти е разумна защо да не я обсъдим или последваме, но иначе е празнословене.

П.П отговорих в плямпалника защо не се получават нещата
    Празнословене мисля беше дискусията ви по - горе, а посоката, която да ни покаже алтернатива в развъждане на качествени майки е КАК да разпознаваме онези 25% които са наистина такива? Но идва момента и как да разпознаваме и търтеите? Но каква е вероятността да се срещнат и двата подходящи пола? Каква е вероятността да се извърши качествен акт? ........................След този ти пост спирам да празнословя за да не ми се отнасят постовете в плямпалника.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Е имаш ли отговор на тези въпроси?
    Аз нямам.
    А щом мислиш че единствените чисто пчеларски поста за последните дни са празнословене, явно съм си сбъркал мястото. Оставям ви професорите да се наумувате, аз като по простичък ще постоя в ъгъла. То бива бива бива ама това вашето е .......

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Е имаш ли отговор на тези въпроси?
    Аз нямам.
    А щом мислиш че единствените чисто пчеларски поста за последните дни са празнословене, явно съм си сбъркал мястото. Оставям ви професорите да се наумувате, аз като по простичък ще постоя в ъгъла. То бива бива бива ама това вашето е .......
    Аз до някъде имам отговор, но това не може да реши проблема, защото е трудно осъществимо. Не съм казал, че постовете не са чисто пчеларски - напротив. Добри са, но като че ли са поставени повече на теоретична основа, а не на достоверни опити. С една дума се надцаквате кой колко повече е чел. Това не е за да се конфронтирам с който и да е. Затуй, че няма за какво да се сърдиш. Аз изказвам това което мисля, а ти ме прати от раз в празнословенето и плямпалника. Трябва сигурно да изброявам титли за да си говорим нормално - така ли? Е, аз съм хванат от гората. Иначе както съм казал и преди - всеки може да седи където си иска. Това си е негово решение. Но мисля, че с нищо не съм те засегнал. Споделям по темата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Моите нукове заселвам само с млади пчели взети от набелязаните с–ва/независимо дали ще слагам роеви или отгледан в стартер маточник/.По този начин не се налага да ги арестувам нито за час.
    Да, давам съвет, защото минах по този път. Щом колегата е имал същите проблеми, мога да ти кажа : много здраве от мен, на теб и младите ти пчели. Млади, но ще останат в нука на 36-ти.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Кое не е от опит. Нали точно в книгите пише 4-ти ден а практиката показва че деня не е 4-ти, а поне 5-ти.
    Обидно е цял ден да се дрънкате за глупости и една дума за пчеларство да няма в пчеларски форум и като се опитам да пооправя нещата да ми философстваш тук и да ми се правиш на велик. Аз титли нямам. Постигам всичко с много труд и се раздавам и може би това ми е грешката. Продължавайте в същия дух и без това се заформи чудесен кенеф. Чудех се колко страници ще удържи тая тема без да се усере, е готово.
    Погледни малко нещата от страни. 10-15 човека се доказват постоянно кой по-велик и само се дебнат да се здрапат. Писна ми ......

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Млади, но ще останат в нука на 36-ти.
    Е патрон,щом 10–12 години остават значи ще ползваме твоя юнически календар,с 36 дена в месеца.Здрасти Спасе!

Страница 362 от 807 ПърваПърва ... 262312352360361362363364372412462 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •