Голяма каша е с тази регистрация!През 2009 реших да си регистрирам пчелина.Получих една декларация, в която е записан номера на пчелина, брой семейства и т.н.Преди известно време попаднах на списък с регистрираните пчелини в сайта на Министерството и с изненада установих, че не фигурирам.Отидох в тази агенция по храните или там както се казва с тази декларация.Ветеринарят влезе в регистъра и наистина не ме откри, на което и той се изненада.Оказа се, че липсват няколко поредни регистрационни номера, няколко преди мен и няколко след.
Номера ми е с 10 цифри, на всичкото отгоре кода на селото е някакъв стар, от преди години.
В крайна сметка, нямам регистрация и ми обясни, че трябва да я направя на ново и номера щял да остане същия.
Възможно е тогава да не съм довършил процедурата.Има някакъв пропуск, дали от моя неинформираност, дали от некомпетентността на служителите...
Ветеринарят ми показа сертификата, който трябва да получа накрая и какъвто тогава не ми е бил издаден.
Да не говорим, че при кмета на селото, фигурира съвсем друг номер...
Питам го и сега какво, някой не си е свършил работата и заради това, вече ще трябва да плащам за тази регистрация?Той ми вика и да си бил регистриран, това е нова наредба и пак ще трябва да го правиш.
Та това е, номерата на някои са с 8 цифри, на други 10, иди го разбери!