Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 117
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Лежаков
    Първите ми отводки са тези, които са презимували до основното семейство в лежаците.След това получавам отводки от презимували нуклеуси.
    Щом се включваш значи че и ти си исзимувал ,ама остави хората да си задават въпросите, а за тия твоите имат още време за тях.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Такаа,свищевите майки на ранните отводки направени преди 25 дена са осеменили по 1 пита и има страшен градеж

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Ах,тези пчели.Вчера беше лошо времето и не отворих отвдка направена на първи Май (ден на детето) и днес за пореден път съм изпреварен имам си нова майка и прегризани маточници Спирам по темата за тази година ...вече не са ранни,иначе ранните свищеви майки си снасят яко(Благодаря на колегата Анибал ,от неговите мнения се надъхах да направя тези отводки )

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Още едно предимство на ранна отводка е ,че когато се прави няма пчелояди който да изядат Майката ПРЕДИ 5 дена се появиха цели ята

Наблюдател
    Регистриран
    06.12.2011
    И аз да попитам ако може.....след акацията веднага да отнема пчелите които са по питите с мед , да разменя местата на кошерите ( да използвам и налитането) и да подам рамка с прясно пило на новите семейства .....и ако стане фокуса , след колко време ще се съвземат старите ...благодаря предварително

Наблюдател
    Регистриран
    15.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Daniel
    И аз да попитам ако може.....след акацията веднага да отнема пчелите които са по питите с мед , да разменя местата на кошерите ( да използвам и налитането) и да подам рамка с прясно пило на новите семейства .....и ако стане фокуса , след колко време ще се съвземат старите ...благодаря предварително
    Същата операция направих на 05,05 и на 12,05 от старото с-во направих още една одводка, защото беше заложил маточници -прави си изводи
    Дай на мързеливия работа-да те научи на акъл

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    С пчелите няма фокуси.Тия "фокуси" с налитането на оплодена майка крият много рискове.Налитането е страхотен метод при двумайчините с-ва по време на паша.Направи си класически сборни отводки,не търси лекото и мекото.Ти си решаваш естественно...

Наблюдател
    Регистриран
    06.12.2011
    Може би , аз не си зададох въпроса правилно....новият кошер ще бъде на мястото на стария с пчели изтръскани от медовите пити , налитащи пчели , основи , пити с мед и една пита с прясно пило. В стария остава всичко останало и старата майка. Предполагам в новия ще си заложат маточници , а стария за колко дни ще се възстанови?

Цитат Първоначално публикувано от Daniel
    Може би , аз не си зададох въпроса правилно....новият кошер ще бъде на мястото на стария с пчели изтръскани от медовите пити , налитащи пчели , основи , пити с мед и една пита с прясно пило. В стария остава всичко останало и старата майка. Предполагам в новия ще си заложат маточници , а стария за колко дни ще се възстанови?
    До 2 седмици, ще е в състоянието, което е бил преди отводката.

Наблюдател
    Регистриран
    06.12.2011
    До 2 седмици, ще е в състоянието, което е бил преди отводката.
    Благодаря за отговора !

Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •