Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 86

Тема: мишки

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Кошерите ми са на железни стойки на 18-20 см от почвата. Палети, тухли, циментови диречета, стари гуми от кола..., нямам думи за тях, само мишки и съсели привличат. Със стойки кошерите се местят лесно за налитане на пчели на слаби семейства, две въжета по метър и половина и готово.

Плюс това, железните стойки допринасят за негниене на дъната. Имам 30 и 50 годишни кошери, и са здрави, но откакто станах пчелар признавам единствено желязната стойка. 6 мм е достатъчно дебело желязо да издържи дадан с два магазина и всичко да е пълно с мед, на корпусните също имам стойки с 6 мм дебело желязо.

През последната зима, когато снега стана около метър при нас през януари, с баща ми се засилихме да ринем сняг, че да не се задушат пчелите. Ха... отидохме седмица след като беше навалял, с цел да освободим прелките, за да не се образува лед и да се задушат. Като отидохме, аз не можах да стигна пчелите, щото съм инвалид, а баща ми издрапа с лопатата и се върна бързо. И каза, че няма нищо за ринене, щото снега под кошерите бил издухан навсякъде.

Мишки никога не съм имал в кошерите, но преди седем години на един братовчед пчелина му го бяха разтурили съселите, щото ползва палети.

Сега не знам как ще е, щото оставих корпусните на два корпуса и дъно само с мрежа за зимата. Семействата им са отсега в горните корпуси.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    .....признавам единствено желязната стойка. 6 мм е достатъчно дебело желязо да издържи дадан с два магазина и всичко да е пълно с мед, на корпусните също имам стойки с 6 мм дебело желязо......
    За тези 6 мм. сигурен ли си. Да не се бъркаш с ф -10мм.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За тези 6 мм. сигурен ли си. Да не се бъркаш с ф -10мм.
    Е, не съм на 11 години. Ако не вярваш, може и да ги снимам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Е, не съм на 11 години. Ако не вярваш, може и да ги снимам.
    Снимай, но заедно с шублера. Аз не бих ползвал ф-6 с Н-18-20, но твоите може да са специална конструкция. А и навярно такава ф-6 е "паднала".

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година за първи път не използвах мишепредпазители и останах много доволен. Моите са на стойки и мрежестите дъна и на мишките и е некомфортно така на открито(не че не могат да влезнат), защото във военните сандъци (запасните майки) веднага ги натиснаха мишки та се наложи на тях да им слагам мишепредпазители а във нито един истински кошер не влезна мишка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ники , аз никога не съм използвал мишепредпазители .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Ники , аз никога не съм използвал мишепредпазители .
    Да, но трябва да допълниш : не правете така у дома.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •