Буренцето е екстра и напролет лесно ще се разглоби без да се съсипва и после да се сглоби за втора серия.
Аз бих направил 2-3 отвора по 2 см, като поне един да не е затиснат от питата. Хубаво е все пак да установите в кой край си формират кълбото и върху него да центрирате храната, вероятно това е топлата страна - която предимно се огрява от слънцето и/или е на завет. Над храната задължително затопляне. По снимките съдя, че имате все още прашец наоколо, което е добре, според мен. Може да загледате пчелите при хубаво време, както е днес, като влизат вътре имат ли прашец отзад по крачетата. Ако роякът не е нещо проблемен, има всички шансове за изпролетяване.
П.п. Друго което според мен е важно и може да го направите още сега. Бурето е на земята и всичката влага пълзи нагоре, затова е и в това състояние. Много внимателно подложете три плътни тухли отдолу, или нещо подобно. Без да го разклащате и без много да го накланяте, осторожно, както се казва.
П.п.п. И ако не знаете долното дъно в какво състояние е, трябва още по-внимателно! Да не почнат да изкачат пчели оттам дето не ги чакате. Може и при по-студено време /кога не лети пчелата/ леко да надигнете един от долните обръчи и да го подпрете с 2-3 видии, да държи конструкцията.