Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 126 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 1251
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ами грешно е Атанасов.При мен ако не бях проверил септември какви са запасите пак щях да извия като чакал.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ..... само от време на време отворя един кошер да видя как са нещата.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ами грешно е Атанасов.При мен ако не бях проверил септември какви са запасите пак щях да извия като чакал.
    Това горното чете ли го ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако има 100 кошера?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ако има 100 кошера?
    На 50 отваря един. На 100 ще отвори два-три, примерно.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    След 15.08 определено има по-малко работа и може семействата да се оставят малко на спокойствие, НО това е началото на новия сезон. Ако не си свършиш работата после се чудиш защо.......Да отваряш по едно семейство от време на време не може да ти даде картина за цялостното състояние на пчелина. Пример, миналата седмица имах семейство със запечатано пило на три рамки и беше едно единствено от няколко стотин, ами ако погледна него и си правя изводи за всички. Два дена след това открих семейство със прясно пило на две рамки......
    Въпрос след като не гледат пило през август и никакво хранене не помага и няма почти никакъв прашец трябва ли да продължаваме да храним. Според мен е безсмислено и само води до допълнително изтощаване. Ако не наблюдаваш нещата как ще разбереш?
    Да не им се месим в работата звучи благородно, но всъщност въобще не така. Навряли сме ги да живея в кошери които да са удобни за нас, караме ги да работят върху рамки, въртим рамки корпуси, затваряме майки и т.н. докато вземем меда и после да сме благородни е малко .......
    Не искам да споря дали могат да се справят сами, да могат, но какво ни струва това и какво ни струва да им помогнем да се зазимят подобаващо?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Знам колко мед имам, знам и какво е положението в семействата без да се налага да ги ровя всички. Не съм ги зарезал и следя какво става, просто не им се бъркам в работата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Сега погледнах с колко семействаси.Ти описваш ли ги при преглед?Не искам да се заяждам .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ник, добро момче си и ти пожелавам много успехи в пчеларството и извън него. Не искам да си натрапвам мнението. Напоследък тона във форума е доста рязък и постоянно има някакви кавги и т.н. Виждам че стоиш настрана от тези неща и това ме кефи. Според мен допускаш някои грешки, но ако ти наблюдаваш моята работа ще кажеш същото и за мен. Всеки си има подход и си познава района. Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Рости не си ме разбрал, аз следя постоянно какво става и тази година спрях да храня когато видях че е безсмислено. Моят начин на работа е да поддържам приблизително еднакви семейства и с наблюдаване летежа на прелките и отваряне на 1-2 семейства мога да придобия някава обща картина на положението. Просто не им се бъркам в работите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Знам че не стесняваш и въртиш корпус с мед под пилото. След като казваш, че не ги пипаш с колко мед влизаш в зимуване?(аз със 10-12кг)
    Това икономически изгодно ли ти е ? (на мен да)
    С колко мед ще влезеш в джанката? (аз с 3-3,5)
    Ще разпечатваш ли мед на пролет? (аз не)
    Тази година получи ли ти се пренасянето на меда от долния корпус? (мисля че не се е получило)

Страница 35 от 126 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •