Днес правих снимки на неоплодени майки в клетки и преглед на 5 семейства с майки за оплождане. Снимките довечера.
Виждал съм гонитба на търтеи и майка. Защо тогава “мацката“ я гонят 80-100 кашика и тя бяга, а не пусне на 2-3 и готово. И нещо друго, майкопроизводителите се оплакват от неоплождане на майки през лятото, та какво остава за сега 18-19 Октомври. Че има някаква “вероятност“- има. Ама това е да имаш 100 кошера и 20 дървета Акация и да разчиташ на мед.
Когато е трябвало им е пускала .
Сега , няма да се получи .
Всеки гледа филмчета и клипчета , как от Нова Зеландия се получават по майки ?!?
Кога , се произвеждат майки ? През лятото .
Хайде разменете сезоните в полукълбата - и при нас е Зима .
Нагледах се на глупости .
А , сега някои колеги цирикат , като папагали , което са прочели преди две седмици във ,,Пчели ,,.
Здравейте,
Ще ми се с едно отваряне да накапя с оксалова и с разтвор с йод, според вас дали е удачно да смеся реактивите?
Чувал съм за подхранване със захарен сироп с мравчена киселина и йод.
Ако рискуваш пръсни едно семейство изчакай поне 48 часа и тогава прецени.
Аз бих им дал твърда храна.Вече е късничко за захарен сироп.Проблема ако има според мен е да ли има къде да се хване гнездото?Да ли са изградили достатъчно далачета?А за това да ли ще оцелеят господ решава тия неща.Все пак пчеларите броят на пролет.
Предполагам, че йода цели превенция срещу нозема? След третирането с оксалова бих им сложил твърда храна с витамини. Дори има подобна с нозевит.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 38 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 38 гост (и))