Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Практиката ми показва, че кошери които на есен се давят в хранилките не оцеляват. Софрон първи каза, че това е нозематоза и може и да е прав, защото е имал проблеми с нея правел е изследвания и има наблюдение. Последния ми загинал който не взима сироп беше нуклеус с резервна майка. Умря си още преди нова година целия мокър което също е характерно за ноземата, но за сега не съм срещал сериозни научни изказвания по въпроса.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    А защо по това време даваш сироп?

Потребител
    Регистриран
    26.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Практиката ми показва, че кошери които на есен се давят в хранилките не оцеляват. Софрон първи каза, че това е нозематоза и може и да е прав, защото е имал проблеми с нея правел е изследвания и има наблюдение. Последния ми загинал който не взима сироп беше нуклеус с резервна майка. Умря си още преди нова година целия мокър което също е характерно за ноземата, но за сега не съм срещал сериозни научни изказвания по въпроса.
    Колега точно това изказване на Софрон ме наведе на мисълта че и аз имам проблем с нозематозата. Но за изминалата година имах само едно(августова отводка която оставих на самотек) семейство загинало. А и моите пчели се давеха на поразия. Забравих да спомена ,че всичките ми кошери са оборудвани с вътрешна хранилка. Направих си труда и изрязох 2-ри поплавак от фибран и нещата се промениха коренно. Вече не ме боли сърцето , като видя по 2-3 шепи пчели удавени в хранилката.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Аз си купих вътрешни хранилки с поплавък. Няма нито една удавена пчела в тях.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •