Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 232
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Той обратния процес си върви заедно с другия. Дава се с едната ръка само в една посока, като за сметка на това се унищожават цели други отрасли. Последен пример - преди две години се раздаваха премии не за произведено мляко, а за да не произвеждаш мляко. Сега се усетиха и пропищяха - млякото и маслото драстично поскъпват! Унищожихме огромните стада овце, които имахме, а плащаме на едни хора едни пари да опазват червеногушите гъски. Хранехме Европа и Русия с пресни зеленчуци и плодове, сега ядем турски, гръцки и македински. Какво се случи с пчеларството няма да коментирам - вие си го знаете по-добре от мен!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    До колкото съм запознат няма да спрат субсидиите, а ще спрат предприсъединителните мерки.Т.е спират Млад фермер,6.3,141,112,4.1 и прочие.Идеята на тези мерки беше да достигнем оборудването и механизирането на стопанствата от комунистическият режим/т.е никаква механизация в обикновеният човек/до развитите страни-трактори,комбайни,халета,с лози,хладилни складове,заводи за преработка и прочие.И още 2000 година срока беше 20 години.За това време трябваше да достигнем нивата на развитие на селското/ и не само селското стопанство/ на развитите страни.След този период няма да има инвестиционни мерки.Който купил,строил с евро пари-купил.От тук нататък/2020/ само с банкови и собствени средства.
    Остават само субсидиите за единица площ /на декар,на брой глава.../
    Но пък се говори ще те ще се увеличат,за да догоним плащнията на старите страни членки.
    Та който се цели в Млад фермер и 6.3 да бърза,че това са последните приеми-други няма да има.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Субсидии в селското стопанство ще има, защото иначе ще трябва да се внася не само газ, а и "мамбо". Ще има и дефицит, и глад, и току виж някоя октомврийска революция. Едва ли в Европа искат такъв сценарий, и без това се клатят основите.
    И от „мамбото„ кое не внасяме като се субсидира ТКЗС-то?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Аз си мисля, че субсидиите не само, че ще бъдат спрени, но ще започне и обратен процес. Само така си мисля.
    По-скоро така ти се ще...
    ...колкото до "обратният процес", Павлов е прав - той си върви паралелно!!!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Искрен Мутафов Виж публикацията
    По-скоро така ти се ще...
    ...колкото до "обратният процес", Павлов е прав - той си върви паралелно!!!
    Не така ми се ще, а така трябва да бъде. На някои други им се ще да е така както си го мислиш - едни да взимат, а други да връщат, дори не знаейки за това. Павлов е прав наистина защото този процес си върви дори и без да са раздавани пари. Но мисълта ми е друга по горе, че неправомерно взетите пари ще се връщат по по друг начин, а не както си искат някои - ние да си напълним гушите, а простаците да плащат. До кога така? Нагледния пример на видеото. Нима е само тази? Че то повечето схеми са така. Но на теб ли да го казвам? Но давай - ще се правим на умрели лисици.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Госпожата е уволнена. Остава сега да тръгне да съди държавата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Госпожата е уволнена. Остава сега да тръгне да съди държавата.
    Сигурно и това ще стане, че и обезщетение ще и дължат, ама на дали ще върне парите взети от дъщерята.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ако чакате да се върнат откраднатите пари в последните тридесетина години, ще има да почакате. То бива оптимизъм, ама чак толкова?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Образно казано, даването на субсидии означава, държавата да вземе пари от едни хора, за да ги раздаде на други, като задържи част от тях за себе си, за собствени разходи, свързани с раздаването им. Това не е пазарна икономика!
    Този пост е редактиран от valaz; 18.10.2017 в 04:12.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Сигурно и това ще стане, че и обезщетение ще и дължат, ама на дали ще върне парите взети от дъщерята.

Е за какво да ги връща? Аз се чудя защо чак сега се разшумя за тия неща.То колко години на ред ДПС лапкаха от земеделието.

Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •