Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 24 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 232
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Не съм чул зърнопроизводител да не иска субсидия,а повечето пчелари май са за
    Прав си донякъде, за зърнарите, но те си имат "лостове", чрез които влияят на процеса. Един от тях е сваляне на рентата за единица площ, която дават на собственика на обработваемата земя.
    До скоро ни принуждаваха да сключваме дългосрочни рентни договори, за да не идем при друг. От скоро обаче,, договорите са едногодишни, заради невидението със субсидирането.
    Пчеларя обаче, не виждам как би повлиял на субсидирането в положителна за него посока. Именно заради това по- добре да го няма.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от enchev Виж публикацията
    Не съм чул зърнопроизводител да не иска субсидия,а повечето пчелари май са за
    И аз съм - ЗА. Да се дават на всеки. Ако повече вземат по малко субсидийка ще се развие повече сектора, отколкото да вземат единици и да се тъпче на едно място. Защо? Защото малката субсидийка по вероятно е да се вложи в кошера и повече кошери ще дръпнат напред, отколкото да се дадат на по крупни, които и по трудно усвояват пашата поради прекомерното разположение на кошери на едно място и загуба на пари не по предназначение.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Цена на меда нямаме,деминимис нямаме,една НПП и то само някой се докопват до нещо,всичко все вдига ,потъваме от всякаде

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За деминимис още не е сигурно, че няма да има.Лошото е, че при тая голяма зимна смъртност държавата не помогна с нищо на пчеларите освен с контрола над зърнарите към нерегламентираните пръскания.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    За пчеларите програмите са сбъркани. Те са по принцип земеделски производители, но програмите с пари, насочени към земеделските производители са прекалено мащабни и малките производители като пчеларите остават под чертата. Пчеларските програми пък са много микроскопични като пари и не предлагат нищо съществено на един пчелар, така че той да "дръпне" нагоре, освен ако не е начинаещ. С изключение на "Млад фермер" май няма програма, която да се занимава със суми от порядъка на 10 - 30 хил. лв. Според мен не се отчита спецификата на тази дейност, която е полезна, но е трудно да бъде извършвана в индустриалните мащаби на съвременното земеделие.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    За пчеларите програмите са сбъркани. Те са по принцип земеделски производители, но програмите с пари, насочени към земеделските производители са прекалено мащабни и малките производители като пчеларите остават под чертата. Пчеларските програми пък са много микроскопични като пари и не предлагат нищо съществено на един пчелар, така че той да "дръпне" нагоре, освен ако не е начинаещ. С изключение на "Млад фермер" май няма програма, която да се занимава със суми от порядъка на 10 - 30 хил. лв. Според мен не се отчита спецификата на тази дейност, която е полезна, но е трудно да бъде извършвана в индустриалните мащаби на съвременното земеделие.
    Анджек! Егати подпомагането от Европата. Според мен, би следвало до сега земеделските стопани, да са се сдобили с необходимото, за да са конкурентноспособни, ако не - техен проблем.
    Нека останат тия, които могат да са.
    Няма как, в долината на розите, да се очакват изкуствени добиви на пшеница, а в Добруджа - на рози.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Гледате ли, гледате ли НОВА ТВ? Как се раздават субсидии?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Гледате ли, гледате ли НОВА ТВ? Как се раздават субсидии?
    Тюю, изпуснах. Що не ми прати "стреличка"? В нета го има https://nova.bg/news/view/2017/10/15...0%D1%80%D0%B8/

Да гледах. Ами няма нищо незаконно.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Да гледах. Ами няма нищо незаконно.
    Юрка, аз още не съм го гледал, защото имам други ангажименти, но предполагам, че е така както казваш, инак щяха да се задействат дознание, прокаратура и т.н. Като си мисля - Защо ли? Има от `де да вземат пари, `що да не ги дават. Все пак България е.

Страница 8 от 24 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •