Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
Хм... Може ли малко да вметна едно допълнение?

"За да има истинско разбъркване, на или на бъркалката трябва да има хоризонтални наклонени ребра в различни посоки, или на страничните стени трябва да има вертикални ребра. Целта е ДА ИМА ТУРБОЛЕНЦИИ."
Има и трети начин не толкова сложен за изпълнение. Номерът се състои в това да имаме налични две срещуположно движещи се бъркалки, които да се въртят едновременно без СТАРТ/СТОП, така както се въртят срещуположно бъркалките на обикновения домашен кухненски миксер, при който имаме турболенция между перките заради срещането на два насрещни потока течност. И ако въртенето на тези перки е едновременно, бихме получили още по-бързо ивертиране, отколкото на принципа СТАРТ/СТОП.

Сетих се и за още един вариант за създаване на турболенции. Звукови вълни, насочени към разтвора, ултразвук или пък мощност от субуфери. Но ако е със субуфери няма да може да се стои в помещението. Ултразвукът може да направи микровибрации и колкото повече честотата му е по-висока за единица време, толкова повече ще имаме създадени микротурболенции. Предполагам, че ултразвукът ще създава такива вибрации, които ще бъдат трудно забележими с просто око. А и разходът на ток съответно трябва да е по-малък с ултразвук, отколкото ползването на двигател, редуктор и бъркалка.
Аз съм с котвообразна бъркалка. На практика, при бързо въртяща се бъркалка, си се получава достатъчно добро разбъркване и без стар-стоп режим.