Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 41 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 408
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тия седят по бели не знам по каква причина.Ей тия от доло 2 ги няма при Ловешките.Сигурно работят по размер на стандартна рамка.Но пък как спазват грамажа ми е чудно като не е променена дебелината.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, как няма да е виц, нали играеш в противниковия отбор. Да виц е, защото ненаядниците ми пикаят на труда. Язък ми за парите, липовите рамки и иноксовата тел.

Това, което за теб е виц, не е от 2010-та чела, а от друг производител преди години. Бях се видял в чудо : не ги градят, където градят, майката не снася в тях и провисват. Слагах и един вертикален тел и пак провисваха. По това я познах рамката и я цъкнах за спомен. Премятана е насам-натам, над 10годни. Вижда се, че не е гледано пило в нея. Почти 250 основи тогава отидоха в стопените разпечатки. Сега пак има към толкова. Чувам, че не купували изрезки, ами как ще купуват, като знаят от какви основи идват.

пп.ще пробваме и вашите.
    Колега кажи в прав в текст от кои основи не си доволен и в кои основи не е гледано пило. Чета ти постовете и нищо не разбирам. Миналата и тази година в европа има голям проблем с основите. Провисването е най-малкия, цели пчелини си заминават бавно, но сигурно.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Колега кажи в прав в текст от кои основи не си доволен и в кои основи не е гледано пило.
    Навярно питаш за производителя. За недоволството ми по-прав текст -незнам. За тази, в която не е гледано пило писах, че е от преди 10 г., затова няма да спомена производител.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Атанасов, дали проблема не в нас самите? Аз работя с основи на различни производители. Вземам ги от мой човек, който пък се снабдява с основи от където му е далавера. С две думи, не мога да се оплача от основите на различните производители. Ползвал съм на Петко Пенчев - Сливен, ловешки, горнооряховски и т.н. Да, случвало се е да се свлече основа, но единични бройки, които съм слагал на слаби семейства в топло време. Обтелването ми е четири хоризонтални и два вертикални тела, както и четири вертикални с два хоризонтални. Не ползвам иноксова тел, защото е много жилава и трудно се изпъва. Обтелването го правя възможно най-късно, преди да сложа основите, защото инак се отпуска тела и се налага отново опъване. Пробвал съм и с т.н. зеге, добре се получава армировката, ама пусто му и време все не достига.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не знам дали заради тела или за това,че ги лепя с ток на Бояна, но където минава тела никога не слагат нещо.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не знам дали заради тела или за това,че ги лепя с ток на Бояна, но където минава тела никога не слагат нещо.
    Защото ти е калпав/не добър/ тела.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Атанасов, дали проблема не в нас самите?
    Може, затова търсих мнение дори и от производителя. Исках и мнение от тук четящите. Писах също, че работя с техни основи не за първи път. Явно имат кофти партиди и аз съм случил на тях. Няма да сменя обтелването, ще сменя основите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Може, затова търсих мнение дори и от производителя. Исках и мнение от тук четящите. Писах също, че работя с техни основи не за първи път. Явно имат кофти партиди и аз съм случил на тях. Няма да сменя обтелването, ще сменя основите.
    Твоя воля! Мисля си обаче, дали не е по-удачно да се настройваме според ситуацията, от колкото да упорстваме. Ти си знаеш де, просто размишлявам с писане.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасов има такива партиди.Жалко, че не пишат още хора от Елена, можеха да споделят тая година какви основи си бяха купили.Връщаха с кашоните.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Твоя воля! Мисля си обаче, дали не е по-удачно да се настройваме според ситуацията, от колкото да упорстваме. Ти си знаеш де, просто размишлявам с писане.
    Смятам, че ако ги толерираме и се настройваме според ситуацията, накрая ще трябва да ползваме -рабица. По-скоро ще спретна една преса или при Матеев.

Страница 37 от 41 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •