Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 76 от 159 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 751 до 760 от общо 1589
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Тази година пробвах за първи път майки да бъдат сменени от дъщерите си. На около 10-на кошера. Първите бяха с роеви майчила след акацията. Вдигам питите със заложени майчила в най-горен корпус. И като ги запечатат слагам снеглерова табла. После старата майка или я убивам или я дърпам в отводка. Но роеви бяха само 4-5. После след акацията вдигам пак пити с пило в най горен корпус и като запечатат майчилата ги отделям. Само 3 кошера заложиха естествена самосмяна в края на юли (без моя намеса). Но те пролетта бяха доста слаби и не съм ги ползвал за медосбор. Бях ги оставил на самотек. Развиха се до 8-10 пити ДБ и си заложиха самосмяна. За малко кошери става.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Какво си " объркал ", при градския ти положението е : "кошерите са силни и потдържат доста пило ..".

пп. питам защото при мен е като при теб.
    В края на юли и началото на август разделих на две всички силни семейства. Не очаквах чак такава суша че да не мога с подхранване да ги предизвикам да гледат повечко пило. Просто отказаха и толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    В края на юли и началото на август разделих на две всички силни семейства. ...
    Ясно и не си се похвалил, защото си гепил технологията на агрото.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    В края на юли и началото на август разделих на две всички силни семейства. Не очаквах чак такава суша че да не мога с подхранване да ги предизвикам да гледат повечко пило. Просто отказаха и толкова.
    В края на юли началото на август положението беше много добре така че си направил каквото трябва и няма как да знаеш какво следва.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Така е.
    Сега не е много трагично. И доста по слаби семейства са си изкарвали нормално зимата. Живот и здраве на пролет пък ще ми по добре че са ми тупнали над 1000 дка. рапица под носа.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Рости, с млади майки ли са разделените семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да с млади майки са. Тази година произведох над 100 майки до акацията а след това закупих още толкова.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Помислих да неби да си оставил някоя стара, при разделените семейства. При мен старите майки са по-силни на пчела, но по-рано намалиха осеменяването. Младите пък обратно, все още имат пило и тук-там осеменяват.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В момента пило има в по слабите семейства с млади майки. Попаднах на едно семейство с пило на три пити. Няколко имаха запечатано и яйца. Имам две доста светли майки за които си мисля, че носят италиански гени, но нетипично за италианките нямат никакво пило.
    Направи ми впечатление, че в кошерите почти няма запас от прашец.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Направи ми впечатление, че в кошерите почти няма запас от прашец.
    Те тука ти е болката.Помисли!

Страница 76 от 159 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •