Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4229

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    работя с дадан блат 10 рамки и 1 магазин, пробвал съм и с два магазина но ефекта е същият плодника задръстен а горният магазин на половина празен. Не че ме мързи, просто няма ефект.
    Или просто за периода през, който пчеларсваш не си разбрал, че с тази система кошери на тази паша губиш още толкова мед, колкото вадиш. Не си видял ефект от 30 години, но продължаваш. Ти си знаеш най добре, но няма за какво да се оплакваш, щом не си направил нищо за да си подобриш работата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Янчо хората са ги учили така. Той и брата не искаше да гледаме така. Даже и като модернизатора му казваше да дига магазини на горе, той му рече , ,,че няма да издържат краката на кошера,,. По съвет на модернизатора подложи тухли, за всеки случай.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Янчо хората са ги учили така. Той и брата не искаше да гледаме така. Даже и като модернизатора му казваше да дига магазини на горе, той му рече , ,,че няма да издържат краката на кошера,,. По съвет на модернизатора подложи тухли, за всеки случай.
    Как после да дойда за Еленския бут, че то брата ти ако е там ще ме посрещне на вратата с чифтето с английска сол(по старо разбиране), хахахаха.

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    tarty
    Във семейството са се гледали кошери от вече над 80 години, тази ситема дадан-блат съм я наследил и не мисля да я сменям. Само с нея се вади всяка година акациев мед - без пропуск докато комшийте които са с многокорпусни почти винаги я пропускат. Нали се сещаш място, паша, разтояние, природа, труд в точното време и късмет кото ги събереш става работата, липсва ли нещо фабриката спира да произвежда.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    tarty
    Във семейството са се гледали кошери от вече над 80 години, тази ситема дадан-блат съм я наследил и не мисля да я сменям. Само с нея се вади всяка година акациев мед - без пропуск докато комшийте които са с многокорпусни почти винаги я пропускат. Нали се сещаш място, паша, разтояние, природа, труд в точното време и късмет кото ги събереш става работата, липсва ли нещо фабриката спира да произвежда.
    Комшиите ти я пропускат, защото по неино време им се развиват семействата, защото им са слаби, ама на края на годината пак са изкарали колкото теб, че ако не и повече(предполагам). Сещам се, как да не се сещам, ама след акацията(като я изкараш) що не промениш нещо, я един корпус ДБ отдолу, я още два магазина отгоре? Какво толкова?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Оня ден махнах Варостопа. Слънце и вятър, прекрасно време, зима идва Един ДБ май беше направил самосмяна и имаше две-три длани запечатано пило, съответно вкарваха прашец като луди. Запас имат по много, сигур щото тая есен нямаха грам подхранване и ко да правят завалийките - събрали си доста. Дойде ми и нещо музата, та прередих едно ЛР-че както го дават по книгите и май за таз година това ще бъде.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Или просто за периода през, който пчеларсваш не си разбрал, че с тази система кошери на тази паша губиш още толкова мед, колкото вадиш.
    от което следва, че с другите системи вадиш двойно повече :Д - то тва не системи, ами швейцарски банки бре братче.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    от което следва, че с другите системи вадиш двойно повече :Д - то тва не системи, ами швейцарски банки бре братче.
    Колега Кандо,сега ли разбираш че той е машинка за пари,и пак за пари?Като не ги заправи с кошерите си предлага пчеларските атрибути от Френско,ако и от там не ги доправи бута някое –друго ПДЧ от фабричката и ето ти крайния резултат–балонче.До този извод съм стигнал като чета писаниците тук–там.А за швейцарските банки си има по–големи таланти от него,къдееее..ееее къде по–добри в усвояването на пари от пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    При мене вчера имаше облитане.
    Добре че имам много работа, иначе одма ги отварям
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Колега Кандо,сега ли разбираш че той е машинка за пари,и пак за пари?Като не ги заправи с кошерите си предлага пчеларските атрибути от Френско,ако и от там не ги доправи бута някое –друго ПДЧ от фабричката и ето ти крайния резултат–балонче.До този извод съм стигнал като чета писаниците тук–там.А за швейцарските банки си има по–големи таланти от него,къдееее..ееее къде по–добри в усвояването на пари от пчелите.
    Ехееее, сполай ти за добрите думи. Това от твоята уста да чуя такива добри думи за мен, като търговец тцтцтцт не вярвах, че ще прочета някога, но ако пак се опитваш с подмазване да ти разкрия нещо на готово хихихихи няма да успееш.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 18 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 18 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •