Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Има райони дето след слънчогледа няма нищо, пустош... Колегите издръскват меда до дупка, и вкарват по 20 кила инверт. Това е практика не само на порграмистите, а и на болшинството пчелари в тези райони. Незнам защо само програмаджиите нападате!
    Ранна пролет това упражнение се повтаря, потретя докато дойде главната паша. Ами няма как след тези вливания меда да няма инвертаза.
    Затова пчеларството по бай Тошево време беше на региони и то региони където такова наливане със захар не е необходимо.
    Дядо ми гледаше дестина кошера, после баща ми ги увеличи на 30-40, сега ги направих 60. Захарта рядко достига до кошерите и то само до отводките по хранилка, две! Като се има предвид, че баба и дядо бог да ги прости работиха в захарни заводи Горна Оряховица.
    Тази година направих след слънчогледа петнадеситина отводки. Сушата август месец беше голяма и се наложи да изядат около 30 кг. захар. Направих отводките с по 6-7 кила мед. Всичко обърнаха на пчели и изпразниха питите до дупка. Има случай когато нямаш друг избор и храниш, за да ги спасиш. Основните семейства и по-ранните отводки нямаха нужда от подхранване.
    Затова нека не анетемосваме захарта и нейните производни, защото съм убеден че няма пчелар който да не я ползва. А ако прекупвачите спрат да изкупуват инвертния мед, и тези практики ще се прекратят! Ако е така както казва Атанасов, нещата в тази насока ще си дойдат на мястото много бързо. Както се казва: Ще поживеем, ще видим!
    Този пост е редактиран от nikawr; 03.10.2017 в 12:47.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •