Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 531 от 683 ПърваПърва ... 31431481521529530531532533541581631 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 5,301 до 5,310 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2017
    Здравейте колеги.В началото на септември установих в един от силните кошери заложени над 15 маточника.След направен подробен преглед установих,че няма майка.Липсата на майка потвърди и опитен колега.Разруших маточниците и на другият ден придадох закупена майка.Майката беше освободена,но не се движеше по рамките,а бягаше върху пчелите и все на крайните рамки я намирах.Седмица след освобождаването и нямаше прясно снесено пило и пчелите и биха шута.На 18.09. закупих нова майка нова майка,която беше освободена на 21.09. и се разхождаше спокойно по рамките.В понеделник направих преглед на кошера и установих прясно пило и отново заложени маточници.Разруших маточниците.Днес прегледах кошера с колегата и установихме,че майка няма,заложени маточници,прясно пило на различна възраст . Проблем при пилотите е ,че нормално заложено пило пчелите го запечатват като търтиево по средата на рамката.Няма запечатано пило като работническо.Какво бихте ме посъветвали да направя с това семейство?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ИванКМ Виж публикацията
    Здравейте колеги.В началото на септември установих в един от силните кошери заложени над 15 маточника.След направен подробен преглед установих,че няма майка.Липсата на майка потвърди и опитен колега.Разруших маточниците и на другият ден придадох закупена майка.Майката беше освободена,но не се движеше по рамките,а бягаше върху пчелите и все на крайните рамки я намирах.Седмица след освобождаването и нямаше прясно снесено пило и пчелите и биха шута.На 18.09. закупих нова майка нова майка,която беше освободена на 21.09. и се разхождаше спокойно по рамките.В понеделник направих преглед на кошера и установих прясно пило и отново заложени маточници.Разруших маточниците.Днес прегледах кошера с колегата и установихме,че майка няма,заложени маточници,прясно пило на различна възраст . Проблем при пилотите е ,че нормално заложено пило пчелите го запечатват като търтиево по средата на рамката.Няма запечатано пило като работническо.Какво бихте ме посъветвали да направя с това семейство?
    Ликвидирай го! Прибирай питите в склада и махай сандъка от там.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ликвидирай го! Прибирай питите в склада и махай сандъка от там.
    Аз бих посъветвал да го обедениш с друго.

Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2017
    Имам една късна отводка дали да не я подсиля,като придавам рамка по рамка?Не ми е проблем да взема и нова майка,и да я продам като запечатат пилоти.

Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2017
    По какъв начин да го обединя?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз бих посъветвал да го обедениш с друго.
    Читавите пчели, така или иначе ще намерят семейства, в които да се приютят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ИванКМ Виж публикацията
    Имам една късна отводка дали да не я подсиля,като придавам рамка по рамка?Не ми е проблем да взема и нова майка,и да я продам като запечатат пилоти.
    Не се занимавай с глупости, сложи един весник над отводката и сложи семейството без майка отгоре. След седмица махни остатъците от весника.
    С това вземане на майки, ако ги плащаш с пари, кошера ще ти излезе златен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Не се занимавай с глупости, сложи един весник над отводката и сложи семейството без майка отгоре. След седмица махни остатъците от весника.
    Важи ли правилото, че отгоре се придава семейство, което, ако е търтовка, трябва да не е по-силно от редовното? Иначе имало риск да бъде убита майката.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2017
    Проблемното семейство е по силно от отводка.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Важи ли правилото, че отгоре се придава семейство, което, ако е търтовка, трябва да не е по-силно от редовното? Иначе имало риск да бъде убита майката.
    По принцип да, но вече е есен и мисля, че няма да има изненади.

Страница 531 от 683 ПърваПърва ... 31431481521529530531532533541581631 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 24 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 24 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •