Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Всички налитате на инверт сега за подхранване - втора грешка .
    Защо е грешка това?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Защото има много причини .
    Колежке , Вие от колко години сте пчеларка ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Защото има много причини .
    И тези причини са...?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колежке Вие , какво предпочитате да си хапвате мед или сироп ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Скука. Липса на работа. Създай им паша/сироп/ и явлението спира. Жалко, че не съм употребил алкохол.

А да бе 12 рамки пълни смед и аз да ги храня със сироп.аз да не съм на Чичко паричко син?Според мед даскала даде по верен отговор,присвил съм прелките 50-70%.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Може и някой употребил алкохол също да спдели.
    Данчо и Делта прочетете по–задълбочено!?
    Вие се намушвате м/у шамарите.На Данчо се извинявам заради това че му използвам поста ,за да накарам един бог да ми отговори на зададения въпрос.С Данчо няма да се скараме посмъртно.
    За това дето съм оставил от поста ти ще те глобя.Още мисля какво да е.Рендосват ти входовете защото не им стига кислорода за пилото/ако го имаш/ или на тях/ако го нямаш/.Доволен ли си питанко???Омръзна ми с твоите питания.Спри малко,асимилирай това което са ти дали като зоб,асимилирай го,направи блиц –среща с брата и тогава пак питай.А сега какво?–питаш,забравяш и пак питаш.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Данчо и Делта прочетете по–задълбочено!?
    Вие се намушвате м/у шамарите.На Данчо се извинявам заради това че му използвам поста ,за да накарам един бог да ми отговори на зададения въпрос.С Данчо няма да се скараме посмъртно.
    За това дето съм оставил от поста ти ще те глобя.Още мисля какво да е.Рендосват ти входовете защото не им стига кислорода за пилото/ако го имаш/ или на тях/ако го нямаш/.Доволен ли си питанко???Омръзна ми с твоите питания.Спри малко,асимилирай това което са ти дали като зоб,асимилирай го,направи блиц –среща с брата и тогава пак питай.А сега какво?–питаш,забравяш и пак питаш.
    Ако не им стига кислород то биха вентилирали, а не да стоят и да си точат зъбите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Колежке Вие , какво предпочитате да си хапвате мед или сироп ?
    Уж причините бяха много, а се оказа една?

И сега да обясна защо винаги питам. Темата е за помощ за начинаещи пчелари. Приемете, че тук четат хора, които са начинаещи в пчеларството, някои дори нямат или имат малко помощ от опитни пчелари в реалния живот и разчитат много на помощ от интернет каквато помощ се явява и този форум. Пишете някакво твърдение без обаче да обясните защо. Аз със сигурност знам, защото съм чела много и имам горчив собствен опит натрупан от практиката. Но не с всички е така, а и аз нищо не знаех преди 2 години.

Ами, обяснявайте малко по-подробно. Кажете на хората как се правят правилно нещата, за да сте им наистина в помощ.

Аз например не се задоволявам само да ми бъде казано нещо, искам да ми бъде обяснено. За да знам за вбъдеще и какви са причините нещата да се правят по определен начин, а не по друг. И няма да си променя подхода, ще продължавам да питам за подробности.

Ами, това е. Надявам се да сте ме разбрали.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Здравейте, Силвие!

Искам да ви направя следната забележка.
    Вие очаквате , че който и да е от нас трябва да се обоснове за мнението си. Което за вас е "решение".
    Искам да Ви дам един съвет:
    - винаги, когато чуете мнение различно от вашето, си задайте въпроса " Защо, той прави така"?
    И след това намерете сама отгговора...

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    Здравейте, Силвие!

Искам да ви направя следната забележка.
    Вие очаквате , че който и да е от нас трябва да се обоснове за мнението си. Което за вас е "решение".
    Искам да Ви дам един съвет:
    - винаги, когато чуете мнение различно от вашето, си задайте въпроса " Защо, той прави така"?
    И след това намерете сама отгговора...
    Не съм съгласна, изобщо дори.
    Ето директен пример. Начинаещ пчелар започнал тази пролет с няколко отводки. Старае се, чете, пита. Казали му или прочел в нета, че есента е по-добре да подхранва с инвертиран сироп, който сироп е щадящ за пчелите и не ги изтощава ( обърни внимание, че е обяснено защо да дава инвертиран сироп есента). И човека спокойно си подхранва и смята, че действа правилно. И после прочита в тази тема мнение, че това било грешка. И почва да се двоуми "Ама как така, нали това беше правилното решение на проблема!" А обяснение защо това е грешка - йок.
    Ами, объркващо е като напишеш такова генерално заключение в темата за начинаещи пчелари без изобщо да си дадеш труд да обясниш защо твърдиш това. И вместо да помогнеш на човека, ти само повече го объркваш.

Пък като почна сама да си намирам отговорите на въпросите, няма да ме видиш повече в тоз форум. Ама с моя 1,5 годишен опит в пчеларството... много хляб има още да изям.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •