Ето една идея-всеки кошер восъкотопилка.Парата се вкарва през кръгла прелка...само трябва да се измисли някаква тавичка с улей да изкарва восъка през долната прелка.....Тъкмо ще се дезинфекцира кошера...
Ето една идея-всеки кошер восъкотопилка.Парата се вкарва през кръгла прелка...само трябва да се измисли някаква тавичка с улей да изкарва восъка през долната прелка.....Тъкмо ще се дезинфекцира кошера...
Това е най малкия проблем тавичката.Със зегето набързо се прави отвор и слагаш калъпа.За мен ще има проблем за дървото от тая пара,но все пак си требва и вентилация.
![]()
Дака,а като минаваш със пламък,дали има проблем?Освен това,не е необходимо да топиш във всеки кошер.Може и в един стар кошер с дебели стени....
Данчо , при идеята на Ачо за каква вентилация пишеш ?
Не разбирам .
В един кошер кога има вентилация?![]()
Отново ти задавам въпроса - При идеята на Ачо , защо трябва да има вентилация ?
И ако има вентилация , колко восък ще стопиш ?
Наборе, казана и сандъка с тавата са ясни. Кажи нещо за парогенератора.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Ми аз съм го писал-гюм за доене.На капака си има отвор през,който влиза млякото,но в случая излиза пара и с маркуч в казана.Пълня вода(не до горе),мятам на газовия котлон и си върша др работа.След 70-80 минути спирам газта.Това за лятото,без топлоизолация....Остава достатъчно вода,дори и да се забавя с още час.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))