Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ми аз съм го писал-гюм за доене.На капака си има отвор през,който влиза млякото,но в случая излиза пара и с маркуч в казана.Пълня вода(не до горе),мятам на газовия котлон и си върша др работа.След 70-80 минути спирам газта.Това за лятото,без топлоизолация....Остава достатъчно вода,дори и да се забавя с още час.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ми аз съм го писал-гюм за доене.На капака си има отвор през,който влиза млякото,но в случая излиза пара и с маркуч в казана.Пълня вода(не до горе),мятам на газовия котлон и си върша др работа.След 70-80 минути спирам газта.Това за лятото,без топлоизолация....Остава достатъчно вода,дори и да се забавя с още час.
    Същата работа е тенджера под налягане 9 литра,издържа 3-4 часа,зависи от силата на котлона.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ех дядо борьо,а дали 9литровата тенджера ще смогне на обема на 25р лежак,при това с не малко топлинни загуби.Освен това,цената на моя гюм=0,00лв.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Тенджерата ще смогне за дървен съд от кошер,ако е метална вана трябва изолация на стените отвън,примерно от вата.А тенджерата е също без пари,защото вече я имам и надали има къща без тенджера под налягане,аз имам 3 броя.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Имам една 5-6 литра. Преди години една вечер jordanova залепи боба на тавана и оттогаз въпросната е студен резерв... Да взема да я пробвам ли, тенджерата де... Имам и един десетак дето съм си го правил от военни сандъци, с отделно дъно, само трябва някоя подходяща тава за изотдолу да му спретна.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Същото се получава и с газова горелка/котлон. Трябва ти само малко вентилация в помещението, заради влагата не че няма да гори.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •