Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 27 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 262
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това не го разбрах какво значи, а ми е любопитно, явно е някаква местна приказка.
    Да,колега Агро. Деликатно казано–празни приказки,голословие.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Б 401- ефективни хищни микроорганизми, които папкат наследниците на молеца. Разрежда се с вода и се пулверизира върху рамките.
    Мравчена киселина- рамките се подреждат в съответните корпуси на комин. В най- горния се поставят изпарители, чаши, или други съдове, в които е удобно да се налива мравчената киселина. Не е зле ако помещението, в което ще се съхраняват има възможност да проникнат мишки или плъхове, да се постави отрова.
    Съхранение на комин с някакави гюрлюци между корпусите. Орехови шуми или други. Според мен и без тях,но ако въздуха циркулира свободно между рамките и корпусите, молеца не се чувства подобаващо.
    И накрая начина който ми е на сърце. Магазините или медовите корпуси съхранявам над, или под плодниците. Например, ако кошера е старо ДБ оставям магазина върху семейството. Понякога с преграда между тях, понякога без. Става сезален чувал например, който от едната страна не покрива плътно семейството. Но никога памучни материи.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Б-401 вредно ли е за пчелите и разрешавали се ако си БИО?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Обади се на производителя и го попитай.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Б-401 вредно ли е за пчелите и разрешавали се ако си БИО?
    http://primavet.com/B401

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Отворих днеска два кошера, повече не успях, че пристигнах късно на пчелина. За моя радост отварянето мина мирно и тихо, не като предишните прегледи, макар че през деня температурата мина 35 градуса. В единия пило няма никакво, горния корпус почти пълен с мед, а в магазина над найлона незапечатан на три пити. Пчели 10 + 3 междурамия Махнах магазина и найлона, каквото има в магазинните пити мисля да го центрофугирам и да им го върна. На втория кошер пило/ запечатано и покрай него малко открито/ на три пити от двете страни колкото длан с пръстите. В третия корпус отгоре над найлона 4 пити наполовина с незапечатан мед. Махнах го и него без кражба и нападение. Коренна разлика от предните два пъти. Това ми дава надежда утре да поотхвърля работа, ама да видим.
    Остави магазините така, те ще си свалят меда и без да го центрофугираш. Още повече, че е отворен меда. Ако има запечатен може само да го надраскаш.
    П.П. Едно съм забелязал при пчелите- Август и Септември не стават бързо нещата. Виж Април и Май е друга работата. Ето например меда от маломедните пити в магазините. Април-Май тоя мед ще го пренесат за 3-5 дни. Ама сега може да го влачат и 2 седмици. А ние се чудим кво става и ни иска пилото да „хвърчи“ и кошера да прелива от пчели. И аз имам тук едни по-слабички и зад преградната им слагам разпечатена магазинна пита ама я пренасят за 10-15 дни...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Само последното не ми харесва което го правиш в тоя момен.Аз не бих слагал мед за подхранване точно сега.А и тая рамка ако нея прибереш може да ти изиграе лоша шега зимата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Само последното не ми харесва което го правиш в тоя момен.Аз не бих слагал мед за подхранване точно сега.А и тая рамка ако нея прибереш може да ти изиграе лоша шега зимата.
    Кажи защо? Да чуем нещо та и ние да дръпнем напред. Какво ще и стане на рамката?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сега не слагам нищо. Август Слагах. Вече приключих. Само ми остава третиране като свърши пилото. Ааа ще сипя няколко (3-4) хранилки на един кошер дето си изведе майка в началото на Септември. Днес го погледнах набързо, осеменила е 4 пити ЛР и вече има запечатено. Ще му бутна няколко кила сироп и тва е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Кажи защо? Да чуем нещо та и ние да дръпнем напред. Какво ще и стане на рамката?

Е пак ли слушай патило,а не старило.

Страница 24 от 27 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •