Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 27 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 262
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Прикачен файл 8925

За тези какво ще кажеш? Да търся ли и по - големите?

Това като го видях си помислих че е пчелогонка.Викам това е нова технология сигурно за гонене на молец.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пак търсим под вола теле, това си е хранилката на пласмасовите кошерите. Французите друга нямат.
    Абе луд човек все търси нещо. Гледал съм ти обявите, но не ме грабна. Сега я виждам на дървен кошер и съм заинтересован (трябва да се развивам-смяна на мисленето). Как ги харчиш. Или дай линк.

пп.колко събира?

пп. видях: 28 кинта. за две тенекии с мед си ги заслужава.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Абе луд човек все търси нещо. Гледал съм ти обявите, но не ме грабна. Сега я виждам на дървен кошер и съм заинтересован (трябва да се развивам-смяна на мисленето). Как ги харчиш. Или дай линк.

пп.колко събира?
    Пише по 5 кг от едната страна, но аз съм наливал между 3,5 4 литра сироп( при наклон) от едната страна. Другата си я ползвам за кърмова маса или суха захар. Цената е 28 лв за брой.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Пише по 5 кг от едната страна, но аз съм наливал между 3,5 4 литра сироп( при наклон) от едната страна. Другата си я ползвам за кърмова маса или суха захар. Цената е 28 лв за брой.
    Идеална е за доработка за автоматично зареждане на сироп! Можеш ли да качиш малко повече снимки или ако имаш чертежи с размери?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Идеална е за доработка за автоматично зареждане на сироп! Можеш ли да качиш малко повече снимки или ако имаш чертежи с размери?
    Нито едното, нито другото и без това за повечето колеги цената е висока нищо, че е перфекна, защото правиш с нея каквото искаш.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нито едното, нито другото и без това за повечето колеги цената е висока нищо, че е перфекна, защото правиш с нея каквото искаш.
    За съжаление "хубаво и "евтино" на едно място не се връзват.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Гладни ти са семействата, август месец трябваше да храниш яко да си направят запаси и сега тоя проблем нямаше да го имаш.
    Е,те това е приказка на аба.Гладни били неговите защото не ги хранил август.Добре,приемаме ,че ги е нахранил добре и си имат големи запаси.Според теб излиза,че при големи запаси вътре не посягат на чуждото.О мале,мале!Да видя ,няма да повярвам.Генетично е заложено при пчелата–Колкото повече,толкова още повече.Иначе нямаше да ядем мед,да го продаваме с игрички и да правим капитали.Някои,де!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Яяя, тука ли е разковничето на успеха в Странджа.
    Ти пък и ти! Де го написа т,ва? Виж ,че написал пак някой бисер! И след това се сърди че го чукаме по мазола.Бам башка работа е той.Бакърена жица,за всичко става!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    То за това се прави ОСНОВЕН преглед след пашата. Ако има много мед в плодника може и да не се подхранва. Има и други варианти...
    Отворих днеска два кошера, повече не успях, че пристигнах късно на пчелина. За моя радост отварянето мина мирно и тихо, не като предишните прегледи, макар че през деня температурата мина 35 градуса. В единия пило няма никакво, горния корпус почти пълен с мед, а в магазина над найлона незапечатан на три пити. Пчели 10 + 3 междурамия Махнах магазина и найлона, каквото има в магазинните пити мисля да го центрофугирам и да им го върна. На втория кошер пило/ запечатано и покрай него малко открито/ на три пити от двете страни колкото длан с пръстите. В третия корпус отгоре над найлона 4 пити наполовина с незапечатан мед. Махнах го и него без кражба и нападение. Коренна разлика от предните два пъти. Това ми дава надежда утре да поотхвърля работа, ама да видим.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    ...това е приказка на аба...!
    Това не го разбрах какво значи, а ми е любопитно, явно е някаква местна приказка.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 23 от 27 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •