И аз съм сигорен ,че го има но не мога да го намеря по пчелите това ми е по притеснителното.
И аз съм сигорен ,че го има но не мога да го намеря по пчелите това ми е по притеснителното.
Положението днес е... 10 Дадан Блатови рамки с пчели във втори корпус и + 3-4 в първи корпус. Така изглеждат 99% от всички семейства.
Есен 2017_1.jpg
Прикачен файл 8920
Ники,тия над градени восъчни мостове как ги търпиш?Ако имаш 100 кошера си е чиста загуба за теб да ги оставяш така.
Нямам такива кошери,е моите са 35–40 бр. Не се чувствам комфортно като отворя такъв кошер.За това има ли проблем в дистанцията м/у рамките, го ликвидирам при първа възможност..Разбира се,нищо лично,само питам.Парен,каша духа.
И моите са така, от найлона е + добив на восък и прополис.
Аз нямам корпусни кошери, но си мисля, че по този начин както ги оставя Ники ще реши проблема с мъртвото пространство. Тъй решаващо през зимата. Това също помага и при започването на качването в плодника. Ако го няма първо го строят, а след това действат. Загуба на време, а през това време нектара "тече".
Нямам мъртво пространство между корпусите...Както казах (написах) - това са Дадан Блатови кошери с Дадан Блатови рамки (300 мм) и ДБ магазин (300 мм) + един магазин 200мм
...Найлона стои целогодишно над пчелите. От време на време почиствам восъка, но това не ми създава трудности и не го отчитам като проблем.
Този пост е редактиран от Niki1313; 16.09.2017 в 22:35. Причина: Допълване
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))