На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Agro , не е точно така момче .
Догодина живот и здраве ще си прецениш сам .
Отворих днеска два кошера, повече не успях, че пристигнах късно на пчелина. За моя радост отварянето мина мирно и тихо, не като предишните прегледи, макар че през деня температурата мина 35 градуса. В единия пило няма никакво, горния корпус почти пълен с мед, а в магазина над найлона незапечатан на три пити. Пчели 10 + 3 междурамия Махнах магазина и найлона, каквото има в магазинните пити мисля да го центрофугирам и да им го върна. На втория кошер пило/ запечатано и покрай него малко открито/ на три пити от двете страни колкото длан с пръстите. В третия корпус отгоре над найлона 4 пити наполовина с незапечатан мед. Махнах го и него без кражба и нападение. Коренна разлика от предните два пъти. Това ми дава надежда утре да поотхвърля работа, ама да видим.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Остави магазините така, те ще си свалят меда и без да го центрофугираш. Още повече, че е отворен меда. Ако има запечатен може само да го надраскаш.
П.П. Едно съм забелязал при пчелите- Август и Септември не стават бързо нещата. Виж Април и Май е друга работата. Ето например меда от маломедните пити в магазините. Април-Май тоя мед ще го пренесат за 3-5 дни. Ама сега може да го влачат и 2 седмици. А ние се чудим кво става и ни иска пилото да „хвърчи“ и кошера да прелива от пчели. И аз имам тук едни по-слабички и зад преградната им слагам разпечатена магазинна пита ама я пренасят за 10-15 дни...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))