Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 262

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Аз тая година подхранвах Август и малко Септември. И не са ми складирали в магазините. Сега имам кошери с абсолютно празни и почистени магазини. А също имам и кошери с пълни магазини, но пък със 8-10 хранилки не могат да напълнят магазин. В магазините ще качват ако плодниците са ФУЛ усвоени, блокирани, покрити, запълнени.
    И аз така разсъждавах, внимателно сложих найлон, оставих само тесен процеп за преминаване. При това положение догодина след центрофугиране направо в склада и един проблем по-малко.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Agro , не е точно така момче .
    Догодина живот и здраве ще си прецениш сам .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И аз така разсъждавах, внимателно сложих найлон, оставих само тесен процеп за преминаване. При това положение догодина след центрофугиране направо в склада и един проблем по-малко.
    То за това се прави ОСНОВЕН преглед след пашата. Ако има много мед в плодника може и да не се подхранва. Има и други варианти...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    То за това се прави ОСНОВЕН преглед след пашата. Ако има много мед в плодника може и да не се подхранва. Има и други варианти...
    Отворих днеска два кошера, повече не успях, че пристигнах късно на пчелина. За моя радост отварянето мина мирно и тихо, не като предишните прегледи, макар че през деня температурата мина 35 градуса. В единия пило няма никакво, горния корпус почти пълен с мед, а в магазина над найлона незапечатан на три пити. Пчели 10 + 3 междурамия Махнах магазина и найлона, каквото има в магазинните пити мисля да го центрофугирам и да им го върна. На втория кошер пило/ запечатано и покрай него малко открито/ на три пити от двете страни колкото длан с пръстите. В третия корпус отгоре над найлона 4 пити наполовина с незапечатан мед. Махнах го и него без кражба и нападение. Коренна разлика от предните два пъти. Това ми дава надежда утре да поотхвърля работа, ама да видим.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Отворих днеска два кошера, повече не успях, че пристигнах късно на пчелина. За моя радост отварянето мина мирно и тихо, не като предишните прегледи, макар че през деня температурата мина 35 градуса. В единия пило няма никакво, горния корпус почти пълен с мед, а в магазина над найлона незапечатан на три пити. Пчели 10 + 3 междурамия Махнах магазина и найлона, каквото има в магазинните пити мисля да го центрофугирам и да им го върна. На втория кошер пило/ запечатано и покрай него малко открито/ на три пити от двете страни колкото длан с пръстите. В третия корпус отгоре над найлона 4 пити наполовина с незапечатан мед. Махнах го и него без кражба и нападение. Коренна разлика от предните два пъти. Това ми дава надежда утре да поотхвърля работа, ама да видим.
    Остави магазините така, те ще си свалят меда и без да го центрофугираш. Още повече, че е отворен меда. Ако има запечатен може само да го надраскаш.
    П.П. Едно съм забелязал при пчелите- Август и Септември не стават бързо нещата. Виж Април и Май е друга работата. Ето например меда от маломедните пити в магазините. Април-Май тоя мед ще го пренесат за 3-5 дни. Ама сега може да го влачат и 2 седмици. А ние се чудим кво става и ни иска пилото да „хвърчи“ и кошера да прелива от пчели. И аз имам тук едни по-слабички и зад преградната им слагам разпечатена магазинна пита ама я пренасят за 10-15 дни...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •