Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 457

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Имаме колеги-пчелари, които са КРАДЦИ НА КОШЕРИ. Казваме го това на всеослушание и ги заклеймяваме, но какво от това? Нима кражбите са намалели? Бас ловя, че тука във форума също има крадци на кошери, които в момента четат този постинг и се подсмихват под мустак.

Лъжата с данъците към държавата? Нима това е допустимо да криеш данъци? Бас ловя, че във форума има пчелари, които го правят това, и се подсмихват под мустак.

Нерегистрираните пчелари, които извършват дейност напук на една камара закони и наредби - нима това е допустимо? Да, ама седят във форума, пишат мнения, правят се на прекарани от държавата и се подсмихват под мустак.

Нелицензираните производители на майки и отводки - нима това е допустимо? Да ама седят във форума, правят се на ощипани булки, публикуват незаконни обяви, и се подсмихват под мустак

Да продължавам ли?

АМАН ОТ ТАРИКАТИ, които се правят на вода ненапита, а пък после претенциите им големи. Та и с БИО-то е същото ...... И аз предлагам вместо да гледаме в чуждата паница (камбанарийка), първо да си въведем ред в собствената.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Според мен има едно грешно тълкуване на понятията. Говорим за БИОЛОГИЧНО ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПЧЕЛИ (с всичките му там изисквания), и БИОЛОГИЧЕН МЕД, като това че пчелите се отглеждат биологично не превръща автоматично добития мед в биологичен. Пример: не може да има биологичен мед от рапица или слънчоглед. Това са култури които се третират многократно с препарати, част от които влиза в кошера. За да се каже че един мед е био най-добре и справедливо би било да се доказва с анализ. За съжаление много пчелари добиват био мед и без да са сертифицирани, като това че нямат хартийката ги приравнява към конвенционалните, като на тях и търсят същото качество на меда каквото докарват био сертифицираните, и това разбира се ги дразни. Ако меда се заплащаше според качеството нямаше да ги има този род проблеми. Иначе като обществена тайна е че в България на документи всичко до докарваме отлично а на практика е пълен батак ( не визирам само пчеларството, а навсякъде където за да получиш някакви пари трябва да представиш някакви документи).

Наблюдател
    Регистриран
    29.12.2016
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Пример: не може да има биологичен мед от рапица или слънчоглед.
    Може да има биологичен мед от биологична рапица и биологичен сълнечноглед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Може,но само мед ако се вади.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от MadAnt Виж публикацията
    Може и да може! Ще съм ти много благодарен ако споделиш технология на отглеждане на БИО РАПИЦА И БИО СЛЪНЧОГЛЕД, най-вече часта за растителна защита от плевели, болести и неприятели, че ми звучи много странно, пък в момента уча агрономство и ме е страх да не взема да се изложа пред професора като му спомена за БИО ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВО. То иначе в България всичко е възможно и няма да се учудя ако някой наистина се опитва да произвежда таквоз чудо.
    Дори да приемем че наистина се отглежда някъде БИО ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВО много ще ми е интересно как ще ограничиш пчелите да ходят само на БИО-то!
    Друг е въпроса ако поста ти е саркастична ирония. Ако е така извинявам се.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от MadAnt Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Може и да може! Ще съм ти много благодарен ако споделиш технология на отглеждане на БИО РАПИЦА И БИО СЛЪНЧОГЛЕД, най-вече часта за растителна защита от плевели, болести и неприятели, че ми звучи много странно, пък в момента уча агрономство и ме е страх да не взема да се изложа пред професора като му спомена за БИО ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВО. То иначе в България всичко е възможно и няма да се учудя ако някой наистина се опитва да произвежда таквоз чудо.
    Дори да приемем че наистина се отглежда някъде БИО ЗЪРНОПРОИЗВОДСТВО много ще ми е интересно как ще ограничиш пчелите да ходят само на БИО-то!
    Друг е въпроса ако поста ти е саркастична ирония. Ако е така извинявам се.

http://bioregister.mzh.government.bg...php?file=20353

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Явно има, извинявам се! Дано се увеличават площите че засега само само 4447 дка рапица и 3450 дка слънчоглед. Дай боже след 10 години във всяко селско землище да има по толкова.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    При положение че освен резенето което видях в сертификата другите култури са едногодишни. И за да си допустим за подпомагане по СЕПП един от критериите е да се поддържа земята в добро екологично състояние. Един от факторите е именно сеитбообръщението. Не знам как ще им дадат сертификат че са биологични за тези едногодишни култури.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Я да дам малко хляб на "хейта" и да поразбутам "българския казан"...

Колеги, от няколко места все по-убедително се чува, че трудни времена се задават. За да не дадат субсидии ще си вадят панделки от зад..ците при "методологични" проверки...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Нима си мислиш, че занимаването с пчели е нещо много сложно. Или пък е геройство и трябва да бъдеш награден.
    Ще чакаме снимките.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •