Еййй, "заяде" се с това дърво. :-)
Бе ако мед не дава, поне сянка ще прави. :D
Еййй, "заяде" се с това дърво. :-)
Бе ако мед не дава, поне сянка ще прави. :D
Във филма "медът мед ражда" за около5-10 секунди показват еводия по време на цъфтеж.Мисля че беше в епизодите за август или юли.Като гледам колко пчели има на дървото си мисля,че Бижев и компания са правили иследванията през 1983г на нещо друго можеби премесено с тютюн. Пък и еводията е пренесена на Балканите през 70-те години.
Не знам количеството пчели върху едно дърво доколко е показател за неговите медоносни качества. Миналата седмица пчелите се трупаха по ясените, а по-миналата по лешниците. Сега се трупат по джанките. За лешников и ясенов мед обаче не съм чувал, а джанката макар и да отделя някакъв нектар, е много далеч от бялата акация, например.Първоначално публикувано от Aleksey
Иначе и аз гледах едно клипче в You Tube 9 мин. и 29 сек. (http://www.youtube.com/watch?v=RC5N1XPRU4o)
Бижев и компания едва ли са правили някакви изследвания, а по-скоро са взели от някъде тези данни, а доколко са верни, не знам. Просто там така пише.
"Заяде" е малко силно казано. Опитвам се да разбера каква е реалността, но май единственото, което ни остава, е да изчакаме търпеливо дръвчетата да пораснат, за да разберем къде е истината. Само дано доживеем да я разберем. :DПървоначално публикувано от Зарко
А ако е само заради сянката, ябълките, например, също дават нелоша сянка, но стават и за ядене, пък и прашец дават. wink;
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Ябълки има, Еводия звучи по-екзотично![]()
Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 15.04.2015 в 11:22. Причина: емотикона
Здравейте колеги прочетох доста нещта за Еводията и искам да споделя и моят опит това дърво. Накратко семената получих от колега били от някакво медоносно дърво от Сърбия , какво е разбрах преди година тогава никой в района не знаеше какво е, указанията бяха семената да престоят във фризер от 24 до 48 часа преди сеитбата. Засях ги на открито в градината мисля че беше през Април фиданките са капризни по отношение на напояването и то до 2-3 година. Силните мразове повреждат дърветата но не фатално,така че смело ги засаждайте моите са в района на Белоградчик. До това колко са медоносни не знам но когато имат цвят са пълни с пчели. Дърветата са светлолюбиви , имам 5 на сянка и са доста хилави другите са по 4-5 метра и са супер . Дано да съм помогнал . Успехи на всички през тази година.
В какъв смисъл "капризни"?Първоначално публикувано от Aleksiev
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Капризни са по отношение на напояването ,моите на втората година през лятото бяха почти заминали а бяха към 2 метра високи .Наложи се да ги поливам доста.![]()
И от моите семена нищо не поникна. Аморфата поникна, няколко албиции, около 30-тина мехурника, гледичията и тя се "отчете" с някоко поникнали, но еводията не.
Инъче тия дръвчета дето си купих се хванаха и сега започна развитието им.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))