Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 151

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не бой се Агро, аз не обичам безконструктивните спорове. Имам предвид, че повечето работодатели предприемат бизнес начинания без съответната подготовка. Просто защото са чули от познати, че се печелело! Изказвания от сорта на еди кой си имал 500 кошера, ''вземал'' еди колко си '' програми'' са направо сметки без кръчмар. Другото най- често срещано е: Щом комшията може, що да не мога и аз? И така до безкрай!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Не бой се Агро, аз не обичам безконструктивните спорове. Имам предвид, че повечето работодатели предприемат бизнес начинания без съответната подготовка. Просто защото са чули от познати, че се печелело! Изказвания от сорта на еди кой си имал 500 кошера, ''вземал'' еди колко си '' програми'' са направо сметки без кръчмар. Другото най- често срещано е: Щом комшията може, що да не мога и аз? И така до безкрай!
    Ето затова пчеларството в БГ изглежда, че е в подем, а всъщност клони към упадък. И не се ли прескочи тази граница неминуемо всичко ще се срине. Като пчелите напролет - не преминат ли успешно от зимни в нови - кошера умира.

Според мен се случва едно отсяване в сектора. Но не съм съгласен, че пчеларството се окрупнява, по скоро на доста колеги им дойде до гуша. Първо миналата година продукцията нямаше цена, последва тежка зима и пролет с доста загуба на пчелни семейства и за капак ниски добиви. Доста от колеги въобще не възстановиха пролетните си загуби, не видяха смисъл в това след като още не са продали предния мед. С една дума който е бил на кантар да се откаже и тази година му преля чашата. Колеги продават по 200-300 кошера .... Тези кошери който се продават вероятно една част отиват за възстановяване на семейства на хора участващи по млад фермер да речем защото както се казва при тях няма мърдане. Няма никаква конспирация в това. Отлива ще е по голям и следващата година, дори по пчеларската програма вече няма кандидати да участват.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •