Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
... Проблеми виждам при намирането на оплодени майки след акацията .... Аз все пак мисля че по-добрият вариант е да разцепиш веднъж след акацията и следващия път след липата да разцепиш и новосъздадените отводки.
Сега има един куп въпроси, които трябва да имам в предвид за последващо развитие - система за пчеларстване, оборудване и т.н.т. , да не правя някакви "магесни хранилки", които после заминат за печка. По основните въпроси вече имам решение, обаче за кратко срочни трябва да натискам. И първия от тях - имам изградени основи за (горе-долу) само двата деления. Трябва да има семейства, през сезона, да бъдат в състояние за градеж на един/два магазина, по време на двете основните паши - акация и липа. Надявамсе за късен слънчоглед (сега жито на 0.7-2 км. радиус) за зимни запаси. Опробвани на практика различни билкови стимуланти и рано пролетни пч.методи за бързо развиване("Элеутерококк", "КАС-81", "Метод на Блинов", "Метод на Александър").
Имам 3 годишен опит с "Ентеров апарат" и с различни начини за правене на свищеви майки и....затова искам купешки - да бъда сигурен. Следваща седмица в Варна изложение - искам да се запозная с сериозни производители на майки и оборудване, да се сключа договор/те за следващия сезон.