Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 18

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Всичко по тази наредба е съобразено с регламентите на ЕС, доколкото разбирам. Чудя се, ако искам да доставям на магазин в Германия, дали ще ми признаят българската регистрация? Най-вероятно не и ще трябва да се регистрирам по тяхната еквивалентна наредба. Някой знае ли дали имам такова право, по някой от регламентите на ЕС?
    Можеш да изнасяш за ЕС като се регистрираш в БАБХ като преработвателно предприятие по Наредба 5 и 9, получаваш BG регистрация и пазара е твой. Наредба 26 е само за България.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Можеш да изнасяш за ЕС като се регистрираш в БАБХ като преработвателно предприятие по Наредба 5 и 9, получаваш BG регистрация и пазара е твой. Наредба 26 е само за България.
    Това ясно, но вероятно в Германия съществува местен еквивалент на наредба 26, касаеща директните доставки от стопанствата и фермите /и пчелините в частност/. Въпроса ми е дали някой знае има ли право фермер от друга държава в ЕС да се регистрира по тамошната германска наредба. Евентуално, да му дойде проверка от германска агенция, за да му издаде документа за регистрация, разбира се, срещу съответното заплащане. Обратният въпрос е има ли право фермер от Германия да се регистрира по нашата наредба 26 /не че има икономически смисъл/?
    Хипотеза - регистрирам фирма в Германия и я правя земеделски производител на базата на ферма /пчелин/ в България. Какво следва и изобщо дали е възможно това?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •