Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Все още са двете майки. Един път само го отварях кошера. Действително не видях да излизат яйца от задницата на младата майка. Тия дни ще ги наглеждам по-често...ще им броя яйцата...
    П.П Самосмените са естествени. Няма вдигане на пило...рязане на крака...и т.н.
    Ще бъдат две,докато младата майка надмине по яйцеснасяне старата.Ако не успее,ще останат и двете.Презимуват,напролет започва състезанието отново.Много пъти съм имал тази ситуация,при самосмяна по това време.През март едната изчезва.Затова не се притеснявай.Едно до уточняване–в тези с–ва има ли още търтеи?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    .Едно до уточняване–в тези с–ва има ли още търтеи?
    Не съм гледал за търтеи. Специално гледах за младите майки. Преглеждах ги набързо. По принцип все още се забелязват търтеи в моите семейства, така че би трябвало и в самосменните да ги има.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Не съм гледал за търтеи. Специално гледах за младите майки. Преглеждах ги набързо. По принцип все още се забелязват търтеи в моите семейства, така че би трябвало и в самосменните да ги има.
    Погледни ги утре или друг ден/ако имаш възможност,разбира се.Не можеш да уйдисваш на всеки./.Тогава предположението ми ще е ще добие по–реална форма.Но,въобще не се притеснявай.Ако останат и двете до пролетта,ще се кефиш да ги гледаш как сноват на 2 съседни пити,като совалки на много машинничка по Татово време.И на края ще остане едната.Понякога–старата.
    При мен търтеите изчезнаха преди 10–на дена,а имам експериментални нукове.Но наоколо пчелини бол.Все някъде ще има останали расови самци.Наличието на търтеи в дадено с–во не говори добре за майката.Отбележи си ги и догодина ги смени.Поне аз така правя и съм доволен.Не е задължително,разбира се.
    Този пост е редактиран от Гогол; 01.09.2017 в 22:13. Причина: допълване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Погледни ги утре или друг ден/ако имаш възможност,разбира се.Не можеш да уйдисваш на всеки./.Тогава предположението ми ще е ще добие по–реална форма.Но,въобще не се притеснявай.Ако останат и двете до пролетта,ще се кефиш да ги гледаш как сноват на 2 съседни пити,като совалки на много машинничка по Татово време.И на края ще остане едната.Понякога–старата.
    При мен търтеите изчезнаха преди 10–на дена,а имам експериментални нукове.Но наоколо пчелини бол.Все някъде ще има останали расови самци.Наличието на търтеи в дадено с–во не говори добре за майката.Отбележи си ги и догодина ги смени.Поне аз така правя и съм доволен.Не е задължително,разбира се.
    Смятам повече да не ти чета постовете,не си сменяи ника,след като отстраняваш маиките които гледат търтеи през есента ,това не е ли селекция не на пчелите ,а на пчеларя.Наду ми главата с този правопис това е пчеларски форум .Писах мнение не че видях твоя ник а видях че пишеш глупости,пчелите знаят наи добре до кога да отглеждат търтеи,те са оцеляли и без твоите жалки опити за вмешателство в техния подреден живот.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Наду ми главата с този правопис това е пчеларски форум .
    Това, че е пчеларски форум не значи, че не трябва да се пише съобразно граматиката ни. И да ви кажа честно. В използването на граматиката и двамата сте от един дол дренки. С извинение към Гогол.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Признаци много, и накрая се оказва, че майките спрели да снасят.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Смятам повече да не ти чета постовете,след като отстраняваш маиките които гледат търтеи през есента ,това не е ли селекция не на пчелите ,а на пчеларя а,пчелите знаят наи добре до кога да отглеждат търтеи,
    Валко,никого не задължавам да чете постовете ми.Така че,решението ти по този въпрос е неоспоримо.
    Отново те питам–къде,в кой пост пиша че селектирам майки с непоносимост към търтеите през есента Ако това твое мнение се е породило от пост 4012 ,излиза че не четеш както трябва.Пиша –''имам експериментални нукове.......''. Но те са със съвсем друга насоченост.Ако оживеят до пролетта,май,юни ще те осведомя лично как е минал експеримента с тези нукове Все още майките са девствени.
    Въобще не ме интересува докога майката ще снася неоплодени яйца.Интересуваме една друга нейна даденост и напролет може би ще се изясни. Това е Валко селектирането ми.аРзбира се,малко силно казано.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Намерил се кой да ми говори за чест, подмятания...

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Намерил се кой да ми говори за чест, подмятания...
    Не. Грешиш. Няма да се намери такъв човек. Късно е! За тези думички съм говорил с децата си и те вече знаят значението им. На твоите въпроси отговорих достатъчно ясно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •