Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ИванКМ Виж публикацията
    В смисъл да го унищожа ли?
    Първо задушаваш пчелите със сяра, което е опасно и за теб или направо с горелката над кошера докато избиеш пчелите. След това вадиш питите и ги освобождаваш от рамките. Всичко това го гориш. След това обгаряш по продължително кошера и рамките с по - далечен огън за да не прегаря дървесината. Догодина нов рояк или отводка и преди това отново обгаряне на кошера.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Здравейте
    Видях,че е писано три страници преди това,но да питам аз пак.Нормално ли е по това време семействата да имат по три,четери рамки пило?Миналата година по това време според дневника са ми били на по 6-7.Говоря за силни семейства и млади майки на по 8-9 рамки покритие от пчели и това е масово не на един два кошера.Даже най-силното ми семейство тази година е със една рамка прясно снесено пило.
    П.с. Имат място за снасяне и където се е излюпило старото пило майките не осеменяват.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Здравейте
    Видях,че е писано три страници преди това,но да питам аз пак.Нормално ли е по това време семействата да имат по три,четери рамки пило?Миналата година по това време според дневника са ми били на по 6-7.Говоря за силни семейства и млади майки на по 8-9 рамки покритие от пчели и това е масово не на един два кошера.Даже най-силното ми семейство тази година е със една рамка прясно снесено пило.
    П.с. Имат място за снасяне и където се е излюпило старото пило майките не осеменяват.
    Май се готвят за голям мор, ако зимата е като таз година. А дано не позная.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Здравейте
    С оглед на това, че Август, а сега и Сепрември е много сух, колко да имат? Пак че и токлкова имат, особенно ако не ги стимулираш....

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Стимулирам ги с по 300-400мл. захарен сироп 1:1 през два,три дни.Запаси от мед имат венци също,но почнах да се притеснявам,а да ги накарам да снасят повече,едва ли по това време на годината.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Проблема може да е че няма достатъчно прашец.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Пчелите знаят по добре от нас какво да правят,в гората кой ги стимулира?Само ги освободи от акара и чакай пролетта ако имат добри запаси от храна.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Стимулирам ги с по 300-400мл. захарен сироп 1:1 през два,три дни.Запаси от мед имат венци също,но почнах да се притеснявам,а да ги накарам да снасят повече,едва ли по това време на годината.
    Дай им питки с протеин.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имаше само една възможност за снимки там.Аз мисля ,че се извиних за лошото качество на снимките.
    Остави снимките,но тая вечер прегледах децата на бояна и установих нещо странно което не съм виждал до сега.
    Възможнолие да има зелен мед и от кое растение го събират?
    В момента цъфти тук бръшлян.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Здравейте.

Знаете ли откъде мога да си закупя стойка за рамки

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 71 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 71 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •