Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    За уплътнение на вратата и прозореца.
    Ха, гледай ти. Значи си нямат восък. Ами, да продължа да им слагам топчета щом е добре за пчелите. Моите още не са започнали нищо да запечатват - нито прелките, нито мрежите по дъната. Само 2 кошера бяха залепили леко таблите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Ха, гледай ти. Значи си нямат восък. Ами, да продължа да им слагам топчета щом е добре за пчелите. Моите още не са започнали нищо да запечатват - нито прелките, нито мрежите по дъната. Само 2 кошера бяха залепили леко таблите.
    Много си упорита ей, типично за жена. Това, че пчеларя пропуска нещо в живота на пчелите, не значи че то не се случва.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Ха, гледай ти. Значи си нямат восък. Моите още не са започнали нищо да запечатват - нито прелките, нито мрежите по дъната. Само 2 кошера бяха залепили леко таблите.
    Със восък ли ??? Или с нещо друго? С моя малък опит,мисля че са ги залепили с другото.Е,може и да греша,знам ли?

Колко запечатано пило трябва да има по това време на годината.Най слабият ми кошер има на 4 места по около 25кв.см това достатъчно ли е.Кошера е бивша търтовка с млада майка която приеха преди около месец

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Малко е. По скоро трябва да е мин.
    двойно повече в нормалено семейство.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Колко запечатано пило трябва да има по това време на годината.Най слабият ми кошер има на 4 места по около 25кв.см това достатъчно ли е.Кошера е бивша търтовка с млада майка която приеха преди около месец
    На четири места 5х5=25 кв.см., общо 1кв.дм.. Това са грубо 500 килийки. Майка приета преси месец би трябвало да има повече пило. Колко пчели са останали от търтовката след този месец? Нещо и липсва за да не гледат ппвече пило. Пчели, подхранване, място.... Каквото и да е, нямаш много време! Ако няма как да им помогнеш, обединявай. Аз така бих направил. Първо се увери, че имаш достатъчно пчели. И ако случиш на добро време и майка, може и да презимуват.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Нещо и липсва за да не гледат ппвече пило.
    Липсват пчели - детегледачки. В тази търтовка има шепа, шепа и половина пчели, които с всеки изминал ден намаляват, а нови няма.

Имаше и не запечатано пило но не можах да предценя колко е но явно майката все още снася .Мисля си за 2 варианта да продължавам да храня редовно или да подсиля от друг кошер.Мисля си че кошера се е по съвзел защото хранилката за 2 дена я пресушават а преди 15 дена не можеха.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Имаше и не запечатано пило но не можах да предценя колко е но явно майката все още снася .Мисля си за 2 варианта да продължавам да храня редовно или да подсиля от друг кошер.Мисля си че кошера се е по съвзел защото хранилката за 2 дена я пресушават а преди 15 дена не можеха.
    Това което казваш сега щях да ти го напиша в горния пост, но те изчаках ти сам да кажеш какво е положението. Септември го дават сух и сравнително топъл, че и част от октомври. Сега като вземат сиропа ще им слагаш по - малко през ден, че и всеки ден. Има време да се съвземат. Като започнат да пресушават хранилката не за два дни, а за два часа ще почерпиш.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Защо си ги свил по ширина, пък си ги разпънал по височина. От кога са в това разположение. Най-добре ще бъде да ги оставиш на 2 корпуса с медовите пити, пило и прашец. Като ги допълниш от двете страни с изградени или основи. Така ще се получи по-компактно гнездо.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •