Колко запечатано пило трябва да има по това време на годината.Най слабият ми кошер има на 4 места по около 25кв.см това достатъчно ли е.Кошера е бивша търтовка с млада майка която приеха преди около месец
Малко е. По скоро трябва да е мин.
двойно повече в нормалено семейство.
На четири места 5х5=25 кв.см., общо 1кв.дм.. Това са грубо 500 килийки. Майка приета преси месец би трябвало да има повече пило. Колко пчели са останали от търтовката след този месец? Нещо и липсва за да не гледат ппвече пило. Пчели, подхранване, място.... Каквото и да е, нямаш много време! Ако няма как да им помогнеш, обединявай. Аз така бих направил. Първо се увери, че имаш достатъчно пчели. И ако случиш на добро време и майка, може и да презимуват.
Имаше и не запечатано пило но не можах да предценя колко е но явно майката все още снася .Мисля си за 2 варианта да продължавам да храня редовно или да подсиля от друг кошер.Мисля си че кошера се е по съвзел защото хранилката за 2 дена я пресушават а преди 15 дена не можеха.
Това което казваш сега щях да ти го напиша в горния пост, но те изчаках ти сам да кажеш какво е положението. Септември го дават сух и сравнително топъл, че и част от октомври. Сега като вземат сиропа ще им слагаш по - малко през ден, че и всеки ден. Има време да се съвземат. Като започнат да пресушават хранилката не за два дни, а за два часа ще почерпиш.![]()
Защо си ги свил по ширина, пък си ги разпънал по височина. От кога са в това разположение. Най-добре ще бъде да ги оставиш на 2 корпуса с медовите пити, пило и прашец. Като ги допълниш от двете страни с изградени или основи. Така ще се получи по-компактно гнездо.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))