Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 398 от 677 ПърваПърва ... 298348388396397398399400408448498 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,971 до 3,980 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ако не се гони “лакома“ печалба (да се вземе меда щото е по 5лв. пък да се връща захар на сироп щото е 1.6), същите резултати се получават само с разпечатването на тия 3 пити от подниците. Проверено.
    Заслужава си да се вземе меда и да се храни, но аз не го правя не ми се занимава а и мисля че пролетта се отразява на меда. В момента вадя само излишния мед и им оставям да изкарат зима и половина за всеки случай. Винаги пролетта иззимувам със по около 10кг. в кошер. Сега ще храня само да поддържам майките в работно настроение с рядък сироп.
    Всички пчелари които познавам и имат над 100 кошера вадят всичкия мед сега и слагат по 20кг. инвертиран сироп по техни думи. Но те с кошерите си изкарват прехраната и със тия смешни цени за меда нямат избор. Аз ходя на работа и получавам редовна запата а каквото изкарам от кошерите е в помощ на бюджета.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 20.08.2017 в 20:04.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Всички пчелари които познавам и имат над 100 кошера вадят всичкия мед сега и слагат по 20кг. инвертиран сироп по техни думи.
    Точно такива колеги ми изкупиха рано пролетта всичките отводки (даже не им стигнаха) за възстановяване на бройките, добре че бяха регистрирани „био“ та им останаха по 20 лева на кошер от цялата манипулация, така че внимавайте с „точенето“ на меда и наливането на инверта!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Точно такива колеги ми изкупиха рано пролетта всичките отводки (даже не им стигнаха) за възстановяване на бройките, добре че бяха регистрирани „био“ та им останаха по 20 лева на кошер от цялата манипулация, така че внимавайте с „точенето“ на меда и наливането на инверта!
    Миналата година ходих в Монтана на семинарите и там водещи пчелари обясняваха как по добре зимували на инвертиран понеже не им дразни червата на пчелите. Но аз не вярвам на приказки и за това си карам по изпитаната система. До сега нямам загинал кошер и за това няма да правя промени докато вървят нещата. Също в момента повечето пити са 50/50 мед/пило. 17кг. минимум на кошер мед и зимата да съм спокоен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Най на края приключих с ваденето на мед.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Най на края приключих с ваденето на мед.
    А сега предстои още една тегава работа - ремонт на помещението, но това поне не е спешно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А сега предстои още една тегава работа - ремонт на помещението, но това поне не е спешно.
    Ще го оправя, това не е проблем, даже ще ремонтирам още една стая че стана много инвентара . Преди да започна да глдам пчели се занимавах със стройтелство като помощна работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Гребените и четките от каква материя са,ако не са от свинска четина и притебе има химия и лутите чушки да не са пръскани ,иначе пак вкарваш в кошера химия .Както си тръгнал с разочорованията,скоро няма да остане и един харесван от теб .

Г
    Ех Валко,Валко!Пак пишеш неподготвен с домашното.Естественият косъм/както ти цитираш–свински/ има кухина по цялата си дължина,до върха.Някоя гнида може да се напъха в тази кухина и стражите напразно да ги ондулират на входа.Затова четчиците са от специални водорасли от Тихи океан,а гребенчетата са от корали.Мога да си го позволя засега.
    Лютите чушки консумирам Аз,по 8–12 чушлета на твърдо ядене/месце/.Те бяха предположение на колегата за морене на осмо кракия.Не гледай к,во пише бат,ти Калин.Ние с него сме на ти и можем да си пишем не само за компоти, но и за комплоти.
    Ама,много си в грешна кондиция,бе Валко!!!!!!!Харесвам всички във форума,независимо какви са вижданията и тълкуванията на всеки един колега.Това че съм по–остър в коментарите си,не значи ,че не ги харесвам.Както и при теб.С това изречение ме накара да дам храна на един старо–дърт сом,чакащ на гюме да лапне хамсийката.Така е Валко,подготвяй си домашното преди да си писал,иначе ставаш за кашмер и на кучетата.Има ги много.Помисли,асимилирай и тогава пиши.Каквото и да е,за когото и да е!!!!!Следващият път може и повече да си попишем.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Магазините са зазимени и те
    Сложих Хербал стрип и паднаха по 10 - 15 акара, след някой ден ще мина контролно някой кошер с друг препарат. Иначе край с работата по кошерите за тази година, остана само похранване
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри wp_ss_20170824_0002.png‎   wp_ss_20170824_0003.png‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    В сряда отворих една контрола от 10-ина бройки и се изненадах, че все още има някакъв принос които е в плюс за семействата. Иначе средно от отворените, същите са с 5-6 разновръстни рамки с пило. От неделя започвам да им давам рядък сироп, за да стимулирам майките към снасяне. Веднага след приключване на ваденето и зазимяването на семействата ги третирах еднократно чрез опушване с ОК. Направих малко августовски отводки. В три последователни недели ще ги третирам с "Митак". От последното прехвърляне в РФ се върнаха оплодени около 60%, което е учудващо малко. Вероятно прелетните птици се готвят за миграция поради което направих последно за сезона прехвърляне. Към момента са подготвени почти 10% резервни майки зазимени в РФ на по 5 рамки. Остава хамалогията по дооправянето и доизграждането на пчелина.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Nik, връщаш ли ги по кошерите за обиране магазините преди да ги наредиш на комин? Ако не, не се ли трупат много пчели опитващи да влязат в тях?
    Никога не съм оставял така само под навес и не знам каква е практиката.

Страница 398 от 677 ПърваПърва ... 298348388396397398399400408448498 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •