Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ми така си мисля аз, че покрай тия 11 пити с пило има и доста пчели.И като видят празно пространство....го запълват. Нека да пробва и ще види. Аз по принцип вадя по 1 пита минус през Октомври, като намалее (спре) пилото.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ми така си мисля аз, че покрай тия 11 пити с пило има и доста пчели.И като видят празно пространство....го запълват. Нека да пробва и ще види. Аз по принцип вадя по 1 пита минус през Октомври, като намалее (спре) пилото.
    Вальо , кой гради в края на август ?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Вальо , кой гради в края на август ?
    Ми то и в колко кошера на края на Август има по 11 пити пило. Значи не в тоя смисъл, че ще пуснат далаци с по 1-2 кила мед. Достатъчно е да надградят крайните пити и да ги съсипят. (сега да не ме почнете за това “съсипят“, на мен лично не ми харесват надградени и изкривени пити ) Аз си казах какво бих го направил такъв кошер. На осмак не бих извадил 1 пита-ще останат 6 междини за пчелите. Аз лично бих го прехвърлил в десетак и не бих го пипал. Такъв силен кошер няма нужда от вадене на пити. Това пак според мен.
    П.П. В същност 11 пити пило, ама да не е на 1/3 от питата пилото. Както и да е. Аз бих го прехвърлил в десетак (пак на 2 корпуса) щом е толкова силен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    В края на август ще съберат меда в горният корпус .
    А , колкото за надграждането зависи от пчеларя .

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Вчера призори установих че един от средносилните е яко нападнат.Нямах и време за друго-затворих пелките и в мазата.Напълних му хранилката днес за втори път с рядък сироп 3\1.Работата е там че не съм сигурен колко време да го оставя така.пише за два три дни,но пък да не се издушат (въпреки мрежестото дъно).

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Вчера призори установих че един от средносилните е яко нападнат.Нямах и време за друго-затворих пелките и в мазата.Напълних му хранилката днес за втори път с рядък сироп 3\1.Работата е там че не съм сигурен колко време да го оставя така.пише за два три дни,но пък да не се издушат (въпреки мрежестото дъно).
    Щом си на мрежа няма да се задушат. Ако имаш парче мрежа, метална го сложи с кабарчета на горната прелка и не го мисли. Дали ще се отървеш от навляците е друг въпрос.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Според Радоев-да,нямам голям опит в пчеларството.Миналата година имах едно нападение,но го прекратих без да местя кошера,тая ще вдим...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •