Здравейте,

На първо място, предлагам темата да се прелее в тази в раздел "Доставчици на оборудване или изкупвачи", тъй като там сме направили такава точно за целта на настоящата дискусия. Ще бъде по-удобно за всички, вместо да има 3 отделни теми. Благодаря.

Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
Позволявам си и аз да се намеся и да ви попитам да държа ли още меда си, че от миналата година съм записан и все още идвате да ми вземате проби! Той (меда) не можа да вкисне ама поне ми кажете коя година ща минете за пробите?
А сега сериозно да ви попитам като се имате за много коректен прекупвач и пишете тук и обеснявате на пчеларите изкупни цени и т.н. защо аджеба постъпвате тогава НЕкоректно?
Здравейте,

Ще се повторя, казвайки, че обаждането от страна на пчеларя с желание за включване в списък за проби не носи задължения за нито една от двете страни. Обвързваме се с такива от момента на взимане на пробата нататък - ние да изкупим меда в даден срок, а пчеларят да не продава другаде меда по време на този срок.
Дори и при най-добро желание от наша страна да пробваме и изкупим всичкия мед в държавата, това не е реално да се случи. При записвания на десетки пчелари дневно от територията на цялата страна, ние имаме установена система на подбор кога и къде да се взимат проби и не можем да тръгваме веднага към всеки току що обадил се. Поради тази причина сме дали и възможността пчеларите, които искат нещата да се случат максимално бързо, да се обадят и да уговорят доставката на меда си директно при нас, гарантирайки си че тяхната продукция ще влезе веднага в проба.

Конкретно към г-н marianski, който ни обвинява в некоректност - спомних си, че се бяхте свързали с нас на лични съобщения миналата година и то по друга тема, не продажба на Вашия мед. Сега погледнах - било е през месец октомври и няма нито дума за некоректност от наша страна. Странно.

Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
Чудя се аз да споделя ли, как при тел. разговор на въпроса "кога ще дойдете за проби" ми се развика. Повече няма да му се обадя на тоя Тошко ли е, кокошко ли е. Едва ли не станах виновен защо съм го попитал. Пък знам ли може да е бил зорлия точно тогава. Моля те Трендафиле, не ми трй поста, да разбера как ще се оправдае за това свое държание, спрямо обикновения пчелар.
Съжалявам, че сте се почувствали така. Въпреки всичко, добре познаваме служителите си и описаната случка е малко вероятна, а съдейки по изказа Ви по адрес на човека, с когото сте разговаряли (въпреки, че нямаме служител на име Тошко), съм склонен да вярвам, че причината по-скоро е някъде от Вашата страна на линията. Наясно сме, че няма как всички хора, влезли във връзка с нас, да са до един на 100% удовлетворени. Пазарът е свободен и всеки има възможност да избира с коя фирма да работи или да не работи. Стремим се да сме на нужното ниво и както е видно - ако има оплаквания, то те са защо не сме взели проби от някого, а не защо сме взели и не сме купили меда с месеци, защо сме обвинили някого в употреба на антибиотици или защо сме сменили цената в последния момент.

Малко встрани от настоящата дискусия - виждам, че темата биологичен мед по някаква причина е табу във форума. Появи се такава тема и скоропостижно изчезна някъде. С едно изречение - балонът с фалшивите сертификации е толкова надут, че е невъзможно проблемите да бъдат заметени под килима, най-малкото с триене на мнения от форумите.

Поздрави