Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Проблема с кражбата се разреши бързо. Закрих нападнатата търтовка, и без това още отначало се колебаех за такава слаба бройка. Понеже ми свърши флакона с етера, на една друга направих опит с амониева селитра. Разгорях въглени в пушалката, приготвих се до кошера и щом сипах селитрата в пушалката, бях готов да го напуша. За мое голямо учудване още с изсипването на лъжицата селитрата пламва с голяма скорост и изгаря за секунда още докато затварям пушалката. Пет - шест пъти повторих упражнението, мъчейки се светкавично да затворя пушалката и да пусна дим в кошера, но нищо не се случи с пчелите от многократното им опушване. Все едно съм ги напушил както обикновено. Къде греша?

Вземаш пушалката, палиш я.След като се разгори и получиш въглени сложи от горе гъба, трески или там с каквото пушиш, така че да покриеш всички въглени.Сипваш и селитрата около половин капачка от тапа за вино, затваряш пушалката. Разклащаш докато чуеш съскане и пушиш 3-4 пъти. след 5 секунди проветряваш и са готови за работа.Имаш отворено време 3-4 минути докато се свестят.