Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Каква е целта на това подбудително подхранване?
    Ангел е отговорил, за повече зимни пчели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Майките да продължават да осеменяват,демек да се увеличи броя на зимните пчели.
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ангел е отговорил, за повече зимни пчели.
    Да, предположих, че е за това, но 1-15 Септември не е ли малко късно за подбудително есенно подхранване?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да, предположих, че е за това, но 1-15 Септември не е ли малко късно за подбудително есенно подхранване?
    Зависи какви ще са температурите през месеца.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Зависи какви ще са температурите през месеца.
    То зимата се измести последно време около 1 месец на зад и септември си е като летен месец.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    То зимата се измести последно време около 1 месец на зад и септември си е като летен месец.
    Това ми е мисълта донякъде, но все пак не е гаранция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    На мен подбудително през Септември и то със захарен сироп ми се струва късно. Затова още от началото на август започнах да подхранвам леко с добавка на витаминки. Септември, ако е нужно още подхранване - само инвертиран сироп ще давам, защото може да се окаже, че това са ми зимните пчели и да ги щадя. Времето наистина се задържа топло до по-късно, но дали майките ще снасят, кой знае. А и при тези температурни аномалии...
    На мен половината кошери са ми с добро количество пило, другата половина - слаба работа, отгоре на всичко имам и две 3-седмични отводки направени по принуда, колко ще оцелеят - ще видим. Имам намерение да ги използвам за помощни семейства/майки, ако нещо се обърка до зазимяването.
    Добре, че началото на юли разсадих 30 стръкчета лофант около кошерите, доста израстна и цъфти, винаги има пчели по него, колкото и да е малък още, все нещо ще си съберат. Иначе е страшна суша, не е валяло от 2 месеца а ° е всеки ден над 35°С.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На мен подбудително през Септември и то със захарен сироп ми се струва късно. Затова още от началото на август започнах да подхранвам леко с добавка на витаминки. Септември, ако е нужно още подхранване - само инвертиран сироп ще давам, защото може да се окаже, че това са ми зимните пчели и да ги щадя. Времето наистина се задържа топло до по-късно, но дали майките ще снасят, кой знае. А и при тези температурни аномалии...
    На мен половината кошери са ми с добро количество пило, другата половина - слаба работа, отгоре на всичко имам и две 3-седмични отводки направени по принуда, колко ще оцелеят - ще видим. Имам намерение да ги използвам за помощни семейства/майки, ако нещо се обърка до зазимяването.
    Добре, че началото на юли разсадих 30 стръкчета лофант около кошерите, доста израстна и цъфти, винаги има пчели по него, колкото и да е малък още, все нещо ще си съберат. Иначе е страшна суша, не е валяло от 2 месеца а ° е всеки ден над 35°С.
    Късно??????
    За мен няма късно и рано не работя по календар и книга правя каквото и когато трябва според моите разбирания.
    Не казано че точно на 1ви трябва да се почне, това е оринтировъчна дата може и 15тина дена по рано или по късно всичко зависи от време и от състоянието на пчелните семейства.
    В момента имам повече от 8 рамки пило за какво ми е подхранване а също още не съм извадил меда. За това тази година плана е от началото на септември почвам витамините и после нозевит и пролетта не се налага подбудително защото имам семейства по на 8-10 рамки.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Е кой, пчелите и пилото. Кой друг.
    Млади...По мойте книжки дето съм чел ги определят като физиологически развити и здрави пчели. Според мен най-развити и силни пчели са около 30 дневните. Без значение по кое време на годината са 30 дневни. Така, че ако не се натоварват тия 20-30 дневни пчели ще си презимуват доста успешно. Според мен.
    П.П. Хмм. Има логика, АКО предположим, че ноември е топъл. То тогава пчелите които ще се люпят през октомври напр. ще бъдат на 1 месец вече. Но пък от друга страна вече 6-7 години как се занимавам с пчели след 10 октомври не се люпят пчели (поне при мен) каквито и фатки да съм прилагал. Още повече в края на септември пилото като количество е нищожно да го нарека. В сравнение с края на август. Та затова казвам, че няма как да отделим пчелите, които ще се люпят на 25-30 август и да си почиват. А пък пилото на 20 септември да го отглеждат само най-най-най-старите. Малко сложно стана май.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    ,,Без значение по кое време на годината са 30 дневни. Така, че ако не се натоварват тия 20-30 дневни пчели
    ще си презимуват доста успешно. ,,

Първото не е вярно , а второто е на 30% .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    ,,Без значение по кое време на годината са 30 дневни. Така, че ако не се натоварват тия 20-30 дневни пчели
    ще си презимуват доста успешно. ,,

Първото не е вярно , а второто е на 30% .
    Е добре де, през май месец напр., не са ли най-развити и най-силни 20-30 дневните пчели.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •