Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 40 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 395
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Защо , трябва да упоявам с етер за да придам плодна майка ?
    Има си други начини .
    Явно , ти си вторият след Друмев , който не чете ...
    С етер за по-лесно /ако е и ако става/. В това време без паша, при моите гъсто наслагани кошери, не ми се отварят наред, да търся най-подходящия донор и да разнасям пити из пчелина. Ще си докарам някоя масова кражба, и без това още не съм виждал кражба между семейства и може дори да не я разпозная. Едно е да поставиш 4 майки в четири кошера, упоени предварително, друго е първо пити с пило да се търсят, да се поставят, после да се изчаква и чак след това клетката с майката. Отиде цял ден. Или ще е с малко труд чрез етера, или ги бракувам и догодина нови. Дори обединяването ми се вижда трудоемко. Нямам си и помощник за тежките корпуси, по три и по четири един върху друг.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Мисля си, че малко бъркаш с тоя етер.
    Първо хич не ми се нрави ползването на химия...
    А второто което си мисля, че дори и да стане с етера, после ще трябва пак да добавяш запечатано пило, особенно сега, защото тая търтовка е с дърта пчела само и майката в началото няма де много продуктивна, а докато се усетиш в кошера ще останат шепа пчели. Та метода с две пити с пило има и друго преднзначение, не само да смели търтовките...
    Поне така си мисля де....

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега , явно от нещо , което имаш ще си докараш нищо .
    Явно те мързи !
    Може и да те обидих , но за мен е така .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Е, аз питам дали някой е пробвал, как го е направил и какъв е резултата. Знам, че ще има много доводи против, но нали трябва да пробваме всичко, което евентуално би улеснило работата. Който не пробва, той не греши. Аз така или иначе ще опитам, просто може да има важни подробности, които някой вече е забелязал и не му свиди да сподели.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега Агро , и аз чакам още по-лесен вариант споделен от колега .
    Много те мързи , а искаш да правиш нещо . Няма да се получи . Всичко е работа !

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Работя на два пчелина .
    Основният е във Варна , а малкият е в Петров дол .

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колега Агро , и аз чакам още по-лесен вариант споделен от колега .
    Много те мързи , а искаш да правиш нещо . Няма да се получи . Всичко е работа !
    Като чакаш и ти по-лесен вариант остави човека да пробва и да сподели. Стига си му натяквал че него го мързяло, пък ти колко си бил работлив.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз съм готов да загубя майките, купени с мои пари, за да придобия познание, което няма кой да ми го даде наготово. Ще споделя какъв е резултата. Не ме мързи, просто ми е ценна всяка минута. На пчелина си почивам, работейки по кошерите, ама рядко мога да си позволя да съм там. От акацията насам съм извадил меда едва от половината кошери. Така че сигурно ще се намерят още осиротели семейства, докато прегледам и останалите. Ако етера помогне - добре би било.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз съм готов да загубя майките, купени с мои пари, за да придобия познание, което няма кой да ми го даде наготово. Ще споделя какъв е резултата. Не ме мързи, просто ми е ценна всяка минута. На пчелина си почивам, работейки по кошерите, ама рядко мога да си позволя да съм там. От акацията насам съм извадил меда едва от половината кошери. Така че сигурно ще се намерят още осиротели семейства, докато прегледам и останалите. Ако етера помогне - добре би било.
    Агро не се връзвай на Делтата това неговото е професионално изкривяване бърза да ти пише двойка нали си е учител но е добър човек и много знае просто вие двамата имате различен подход защото сте различен тип хора.Например ако характера се описваше като животно Делтата е Бухал, г-н. Матеев е лъв, аз съм магаре други са лисици/тука ги има много/ и т.н.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Да се "връзвам" на някого е безсмислено, това е форум, предназначен за публична изява на всеки от нас. Каквито сме ние, такъв ще е и форума. Сега да споделя - според мен току що ликвидирах едната търтовка. Изглежда предозирах етера. За една минута всички пчели паднаха на дъното и образуваха два пръста дебел слой. Махнах корпусите, сложих ново дъно и после насипах упоените пчели върху рамките. Поставих капака и през 10 минути ходих да проверявам дали ще се събудят. След час повечето едва помръдваха, само някои се бяха освестили, но дали имаха и 10 %. Стъмни се и ги зарязах така, сутринта ще ги погледна пак, но според мен се отървах от търтовката, без да искам.

Страница 26 от 40 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •