Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 133

Тема: Прелките

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    След като се заговори по темата, какво правите разпечатката. Аз събрах 2 човала и мисля направо да ги топя. След като свърша работа я оставям да се изцеди във ваната за разпчечатване и на другия ден го събирам, но остава мед в нея.
    За оцета разбра ,ако вариш ракия можеш да постъпиш, като мен. Сигурно съм го писал някъде , но ето: разпечатките след като се оцедят през нощта ги слагам в тенекии за мед.Така остават до следващата година, защото по време на ваденето на меда, джибрите вече са готови. Разпечатките са се утаили и ги разрохвам с една мистрия , след което отиват в слънчевата топилка. Утаения мед на дъното размивам с вода и отива в джибрака . Захарността е над 25 , та я нагласям с още водичка.

На пиянките -

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За оцета разбра ,ако вариш ракия можеш да постъпиш, като мен. Сигурно съм го писал някъде , но ето: разпечатките след като се оцедят през нощта ги слагам в тенекии за мед.Така остават до следващата година, защото по време на ваденето на меда, джибрите вече са готови. Разпечатките са се утаили и ги разрохвам с една мистрия , след което отиват в слънчевата топилка. Утаения мед на дъното размивам с вода и отива в джибрака . Захарността е над 25 , та я нагласям с още водичка.

На пиянките -
    аз ги слагам в бидони (май са 60-80 литра). имат широк отвор и лесно се вкарват/вадят. На дъното има доста мед.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •