Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    22.05.2017
    Пчеларски район
    област Сливен, с. Чокоба
    Благодаря за съвета мисля от по силния да прехвърля пита със запечатано пило.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nich Виж публикацията
    Благодаря за съвета мисля от по силния да прехвърля пита със запечатано пило.
    Само че изчакай. Между 20 и 30 Август.

Наблюдател
    Регистриран
    20.11.2017
    Пчеларски район
    с.Приселци - община Аврен
    Здравейте. Мисля да заложа първите си капани в края на Април (29,30). Чудя се дали да използвам преносни сандъчета (заредени с два сухи пити и една основа) или тръвни (в тях какви пити се залагат) ? За примамки мисля да пробвам с няколко видя: про рой,кремчето на лега и мисля да опитам метода на делта с разтвор на клей. В самите примамки мисля да сложа и някой стрък маточина. Но се двоумя за местата,където ще разположа капаните. Набелязал съм няколко места едното е гора в близост има пчелин. Другото е до акациева гора и едно място,където като малък бях видял рой в хралупа на дърво. Чудя се дали има смисъл да залагам капан на терасата. Доста от вас са имали успех,но аз живея на 4-етаж и под блока има 10-тина дръвчета. Според вас има ли смисъл да пробвам ? И още един въпрос не разбрах дали вида на дървото,където ще бъде заложен капана има значение ? Ако капана ще се мести на далечно разстояние какви са процедурите? Пренасяне вечер,когато пчелите са се прибрали? И самото пренасяне трябва да стане скоро след влизането на пчелите в капана ?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега, ако питаш за тераса във Варна има смисъл и най-вероятно ще имаш успех. "Диво-градски" пчели има даже и на центъра в хралупа в дърво! А ако си близо до Морската градина на тераста може и 2 да сложиш....
    Иначе остави тез помади за мазане и пръскане. Стари пити, прополис, 30-40 литра обем на роеловката и малко късмет. Изписано е доста в темата и няма да имаш проблеми при "лова"! Капаните ще е по-добре още от началото или средата на април да ги сложиш.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Начи. Ще се хванат и без рамки. Колегата беше попитал колко да сложи. Аз съм слагал всякак. Така че, не можеш да ме учудиш или да ми покажеш нещо дето не съм виждал. Слагал съм магазинни рамки в сандъче дълбоко за плодникови. Аре представи си какво беше после.
    И друго. Аз не ходя да търся къде има пчелини че да си слагам капаните там.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://www.vbox7.com/play:5f000da0e4 това е капан с празна рамка.
    https://www.vbox7.com/play:e54259ee0b а на това място никой не вярваше че ще дойде рой.Това е почти в центъра на София.
    Мога още 23 клипа от тая година да покажа.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Еми такъв съвет му дай.
    Да намери пчелин, да отмери 3км. и да залага.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Еми такъв съвет му дай.

Какво да правя може да дойде до моя пчелин.Теб да не те е страх да не ти излуви роевете някой?За мен трябва да си много наивен да сложиш до пчелин капани ако ще и на 3 км.

VIP Автор
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Еми такъв съвет му дай.
    Ех, как не може някой да дойде да сложи капани до моя пчелин. Много съм добър с пушката, добър съм и с кол от домати. Не, че няма право, но някак си не ми харесва идеята. Ако аз наслагам капани около неговия пчелин, дали ще му е кеф? Нещо не го разбирам.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •