Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Само така третираме от 4-5 години, смъртността е никаква или 1-2. Обаче от началото на март докато зазимим строителната рамка е в кошера. Когато градят търтиево режем през седмица, а после далаците си ги пълнят с мед.
    Има ли акар в търтиевите килийки, какви са ви впечатленията?
    И аз действам по този метод(само късна есен по един път по Дони) и много рядко намирам акар в търтиевите далаци пролетта, което значи според мен, че ОК си върши работата.
    Тази година мисля за първи път да третирам и лятото(освен късна есен) т.е. след 2-3 седмици най-късно и да направя сравнение.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Има ли акар в търтиевите килийки, какви са ви впечатленията?
    И аз действам по този метод(само късна есен по един път по Дони) и много рядко намирам акар в търтиевите далаци пролетта, което значи според мен, че ОК си върши работата.
    Тази година мисля за първи път да третирам и лятото(освен късна есен) т.е. след 2-3 седмици най-късно и да направя сравнение.
    Ако третираш сега му е времето, след 3 седмици ще е късно.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Тази година началото на май, човърках 2 далака половин час. Изкарах само един акар...
    Строителната рамка си върши перфектно работата, но има и някой недостатъци, като например надигането през седмица на всички магазини, но пък за сметка на това третирам само веднъж и то повреме когато пило почти няма, а и добива на восък не е за пренебрегване...
    Третирал съм в началото и аз два пъти, веднъж август и веднъж през септември, но разлика няма, само товаря пчелите. Затова минах на вариянта веднъж края на септември или началото на октомври и съм доволен... пролетно време не третирам!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •