Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 51

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не съм съгласен с теб.Аз казвам моите наблюдения за моя район.А за затопленето е бил прав човека да го прави.Ти пролетно време присвиваш ли ги като почнеш да ги развиваш?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не съм съгласен с теб.Аз казвам моите наблюдения за моя район.А за затопленето е бил прав човека да го прави.Ти пролетно време присвиваш ли ги като почнеш да ги развиваш?
    Всеки сам си преценва аз акъл не искам да давам само си казвам моето мнение. А и за всеки район е ралично и няма как някой друг да знае кое как е, просто пчеларя си има глава на раменете. А как да прав, аз ходих при него зимата и като отвори дъното се изля локва вода, ама сам си е виновен като се води по акъла на други. Не стеснявмам не затоплям пролетта и кошерите нямат удържане от роевото от сила.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Аз пчеларствам с полистиролни кошери на Парадайс Хъни от 2010 г. Дъното е плитко с мрежесто дъно на 1/2. Зазимявам с 1 плодник ДБ като дъното е отворено след като сваля корпусите от горе. Това е периода от септември до март с отворено дъно. Сложа ли корпус отгоре март-април затварям дъното. Първата година - 2010 г., не послушах съветите на производителя на кошерите и оставих дъната отворени през целия активен сезон, пчелите изгризаха 5-6 см от питите отдолу. Дъното трябва да е дълбоко за да е отворено целогодишно. За прелките ще пиша в другата тема, но ще трябва да кача снимки, за сега нямам време.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •