Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 133

Тема: Прелките

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Като не им трябват отворени горни прелки, защо точно по време на слънчогледа и най-голямата жега всички силни си изгризаха фибрана и все на едно и също място. Не от страни, не отзад, не отгоре.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 20170802_074726.jpg‎   20170802_074735.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Като не им трябват отворени горни прелки, защо точно по време на слънчогледа и най-голямата жега всички силни си изгризаха фибрана и все на едно и също място. Не от страни, не отзад, не отгоре.
    Не е довод.Сложиги в дървени да видим кво ще гризят.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Като си запрополяват прелките сами е довод, а като си правят нови сами не е. ОК щом така искате.

Друмев къде да ги хакна тея 50 стотинки бре човеко. Казвай какво не съм сложил?

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Като си запрополяват прелките сами е довод, а като си правят нови сами не е. ОК щом така искате.

Друмев къде да ги хакна тея 50 стотинки бре човеко. Казвай какво не съм сложил?
    Въпроса е да са при еднакви условия.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Въпроса е да са при еднакви условия.
    Дървото не могат да го прегризят и за това както ги остави така ще са. Този нук (и другите прегризани) е на сянка и с мрежесто дъно и пак са изгризали горен отвор. Ако искаш равни условия трябва да сложим два фибранови при равни условия, единия с направена от нас горна прелка други без и да видим този с нашата ще остане ли така или ще прегризят и двата.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Дървото не могат да го прегризят и за това както ги остави така ще са. Този нук (и другите прегризани) е на сянка и с мрежесто дъно и пак са изгризали горен отвор. Ако искаш равни условия трябва да сложим два фибранови при равни условия, единия с направена от нас горна прелка други без и да видим този с нашата ще остане ли така или ще прегризят и двата.
    Съгласен съм

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз пък ги пера 4 пъти в кофа-леген и с помията подхранвам-стимулирам. Ама тая година нещо не ми харесва как си вземат стимулантите...още от пролетта е така...

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Искам да попитам, като говорим толкова за мрежести дъна, големи отвори, широко отворени прелки, защо все пак пчелите заклейват прелките? Защо не прогризват стените, таваните, дъната, че да им е по - чист въздуха в кошера?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •