Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 51

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    За сметка на много работа и излишни количества мед. Къде в природата има хралупи с такива отвори? Като изключим тези които живеят на открито. Това който го е открил е пълна глупост. Той защо не си остави къщата без прозорци и врати и да си спи спокойно?
    Може и да си прав нямам представа какво става в кошера. Но аз си направих опит, 10 еднакви семейства по сила, зимата 5 с плътно дъно и 5 с мрежесто, тези с мрежестото пролетта бяха по силни а не видях съществена разлика в запасите. От тук на татъка кой каквито и теории да ми развива не ме интересува за мен е важна практиката.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Е при мен някой кошери като са изцяло на мрежа и не ги затварям, как се развиват семействата? Аз съм с 2 корпуса като кълбото пролетта винаги е във 2рия.
    Може и да си прав нямам представа какво става в кошера. Но аз си направих опит, 10 еднакви семейства по сила, зимата 5 с плътно дъно и 5 с мрежесто, тези с мрежестото пролетта бяха по силни а не видях съществена разлика в запасите. От тук на татъка кой каквито и теории да ми развива не ме интересува за мен е важна практиката.
    Аз не ти развивам теории, а казвам какво се получава. След като не зачиташ мненията на другите, защо задаваш въпроси?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз не ти развивам теории, а казвам какво се получава. След като не зачиташ мненията на другите, защо задаваш въпроси?
    Не съм задавал въпрос, казчвам че при мен семествата с мрежести дъна зимуват много добре и се развивват много силлно пролетта. Пчелите се справят много лесно със студа, но не и с влагата и плесените. Зачитам мнението на другите но преди всичко вярвам на очите си и като съм видял че нещо е така няма как някой да ме убеди в противното. Има вярвания които са останали още от 100тици години а много хора не опитват нищо ново.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Не съм задавал въпрос, казчвам че при мен семествата с мрежести дъна зимуват много добре и се развивват много силлно пролетта. Пчелите се справят много лесно със студа, но не и с влагата и плесените. Зачитам мнението на другите но преди всичко вярвам на очите си и като съм видял че нещо е така няма как някой да ме убеди в противното. Има вярвания които са останали още от 100тици години а много хора не опитват нищо ново.
    За плесените и влагата си напълно прав, но за студа малко е трудно да се каже. Само пчелите си знаят как е. Дали им е добре или зле.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За плесените и влагата си напълно прав, но за студа малко е трудно да се каже. Само пчелите си знаят как е. Дали им е добре или зле.
    Така е, по тази пречина не вярвам на теории а правя опит и гледам резултата. Няколко години се канех да оставя няколко кошера на изцяло мрежа, но не беше страх, миналата зима се престаших и пробвах. Пролета тези кошери на изцяло мрежа бяха по добре от другите. А да допълня че съм и с отворена горна прелка.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •