Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 51

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Ако Дадана го гледаш ротационно нямаш проблеми с развитието на силни семейства.
    Напиши какво разбираш под ротационно?

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Напиши какво разбираш под ротационно?
    Както се ротират ЛР кошери,като претполагам и ти ротираш фарарите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Както се ротират ЛР кошери,като претполагам и ти ротираш фарарите.
    Това си е вече корпусна система и ако го прилагаш с корпуси ДБ ще ти трябват два корпуса за плодник, а това се равнява на 3 корпуса ЛР или 4 магазина за плодник. За това съм напълно съгласен, тогава остава да кажем и с коя рамка се работи по лесно, ниската или високата при това въртене на корпуси?

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Това си е вече корпусна система и ако го прилагаш с корпуси ДБ ще ти трябват два корпуса за плодник, а това се равнява на 3 корпуса ЛР или 4 магазина за плодник. За това съм напълно съгласен, тогава остава да кажем и с коя рамка се работи по лесно, ниската или високата при това въртене на корпуси?
    Да това имам в предвид.Работил съм с 3 плодника дадан като плодниците съм ги ползвал и като магазини.Сега съм с ЛР. Много по лесно се развива силно семейство в дадана но хамалогията по вадене на меда убийствена защото както писах плодниците ги ползвах и за магазини.С фарари не съм пробвал,през пчеларския си стаж съм изцентрофужил само 1 магазин.Но като техника за обслужване целогодишно на пчелното семейство мисля че няма разлика дали е Фарар, ДБ, ЛР,но като физическо натоварване е в полза на фарара за сметка на по големият брой врътки.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •