Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 133

Тема: Прелките

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А дали,като "издиша" (отворени прелки по магазини и корпуси)от повече от две места не усложняваме-затрудняваме работата на пчелите.Мисля си,почти съм убеден,че отворените прелки по вертикалата,ангажира повече пчели за контролиране и насочване на въздушния поток.Отвор ниско и отвор на тавана,определено ще облекчат вентилирането.....

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А дали,като "издиша" (отворени прелки по магазини и корпуси)от повече от две места не усложняваме-затрудняваме работата на пчелите.Мисля си,почти съм убеден,че отворените прелки по вертикалата,ангажира повече пчели за контролиране и насочване на въздушния поток.Отвор ниско и отвор на тавана,определено ще облекчат вентилирането.....
    Правилно зададен въпрос,но отвор ниско и отвор на тавана вече не е вентилация а течение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз това съм го забелязал.Ако даже и капачето на хранилката да отвориш веднага се променя работата в магазина.Моите табли се свиха с 1см.в единия край и зяпаше пчелите не работиха добре в магазина.След като оплатних промяната беше видима.Друг е въпроса дали при тая вентилация майката ще се качи в магазина ако не ползваш ХР.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    не е вентилация а течение.
    Че нали за това се борим-говорим-пишем.А вентилацията-вентилирането е именно създаване на течение в кошера,контролирано-насочвано от пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ние вадим още с 3 рамковата и да ти кажа не се оплаквам няма скъсани пити,а и докато въртиш можеш да прецъкваш със свободната ръка.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Че нали за това се борим-говорим-пишем.А вентилацията-вентилирането е именно създаване на течение в кошера,контролирано-насочвано от пчелите.
    Правилно си написал,вентилацията е контрол.Пчелите сами го създават,а с течението трябва да се борят.Ако пак не си ме разбрал ще дам пример.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пробвай се! Дано да не науча,че не е врат а шия.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Пробвай се! Дано да не науча,че не е врат а шия.
    Онзи ден питам един мой колега начинаещ пчелар (вече има два кошера и една отводка),,Спорет теб имали разлика между течение и вентилация".Лаконичния отговор беше :От течението се изстива а вентилацията е за прохлада.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •