Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
Рости, чудех се дали да пиша, да не ме емнат пак, но да споделя нещо което съм разбрал, а за теб тема на размисъл. Както писа Пизо, прелките се оставят отворени само на корпусите където ти е пилото, всичко друго затворено, има доста изписано по книгите. Друго за което ако решиш да се замислиш е, при положение, че всички корпуси са били пълни както описваш, колко корпуса мед си изтървал с не слагането на празни такива? Сам знаеш как пчелите пръскат нектара по питите.
Абсолютно сигурно е че съм изтървал част от пашата и то на два пъти. Първия път като свалих всичко запечатано си дадох сметка за това и и заради това вместо по един им върнах по два празни корпуса обаче се оказа че пак не съм имал правилната преценка. За пръв път виждам такова нещо, дано има шанса да се повтори и приложа наученото
Колкото до прелките, аз не съм чел нищо сериозно по въпроса и сам съм достигнал до извода, че е най-добре по време на паша всичко да е отворено. Ако имате сериозни доводи против казвайте да ги обсъдим.