Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
За бозата като казваш,най–хубавата на времето се правеше в Тополовград/Кавакли/.От истинско просено брашно.Сега това боза ли е?Брашняна каша.Също като сниманото от брат Чанко. Такава чернилка ще ме е срам да я покажа в този уважаван форум от ценители на продукта ''пчелен мед''.Ако центрофугирам от такива чернилки,директно отива в графа ''за пчелите''.Е,сега вече ми се проясняват някои неща за този регион,Данчо.Комерсиалното толкова ги е обсебило,че не ги интересува от къде вадят меда ,за да го продадат на ближния.От такива пити при мен,меда остава за пчелите.Те тука е било разковничето на големите добиви в този регион,не само на брат Чанко.Визирам и други професионалисти с много кошери в любимия ми Бургаски регион.Все пак, четвърт от живота ми е протекъл там–волю–неволю там съм бил.Ти си приятел с брат ЧАНКО,дай му малко акъл.Да си подменя питите поне през година.Не е хигиенично такива чернилки да стоят в кошера/а камо ли и да вадиш мед от тя/,за пчелите,пък и за Пчеларя.Ей Данчо,да не би и ти да си такъв писюр и да продаваш мед от такива рамки?Ще ми паднеш в очите,момче!!!Ако не си доволен от предишния ми отговор– питай€Ще пиша само тук,ще чета само тук.Всичко друго е боза.
Като гледам часа, напълно си се забозил. Пишейки за мен, не на Друмев, а и до баба Пена да е-все ми е тая. Имунизиран съм от такива, като теб -не можеш да ме трогнеш. Помня те още от пререканията ти с Павката (градския) и не само, но не съм допускал, че си чак такъв крив злобар. При това многословен, с объркана мисъл и умряло чувство за хумор.
пп. бозата се прави от семена ( просо ,пшеница) , не от брашно.