Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    без майтап - жегата бе голяма та дори си правих удобства а на тях хич не им дремеше че ги ровя и взимам меда
    ето една снимка за да има с какво да ме бъзикате
    20289756_1548516765201213_1400791091_n.jpg
    Този пост е редактиран от Ивайло_Иванов; 24.07.2017 в 21:35. Причина: допълнение

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    без майтап - жегата бе голяма та дори си правих удобства а на тях хич не им дремеше че ги ровя и взимам меда
    ето една снимка за да има с какво да ме бъзикате
    Явно твоите пчели са щастливи, отгледали са си доста търтеи и нямат нужда от мъжка плът.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Засушаването почна да оказва влияние на пчелите и разтенията вече.Градежите вече са спрели и май ще трябва да се тръгва с лейката по някой семейства.Имам чувството,че тая година зимната пчела ще се появи по рано.Дано се лъжа защото ако се появи късна паша ще стане миналогодишната работа.Правими впечатление,че цветовете на еранната са по малки от миналогодишните.Вкарват в момента при нас доста прашец предимно бял.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Баща ми днес ходил да взема рентата от грозде. Ремаркето с което карат гроздето било като подвижен рояк. Бащата разправя, че буквално било черно от пчели. Глада е голям!
    Някъде бях чел че сока отгрозде не било хубаво да остава за зимата като запас, вярно ли е?
    Понеже селото е лозарско, всяка година мъкнат грозде, но досега видим проблем не сме имали...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Баща ми днес ходил да взема рентата от грозде. Ремаркето с което карат гроздето било като подвижен рояк. Бащата разправя, че буквално било черно от пчели. Глада е голям!
    Някъде бях чел че сока отгрозде не било хубаво да остава за зимата като запас, вярно ли е?
    Понеже селото е лозарско, всяка година мъкнат грозде, но досега видим проблем не сме имали...
    Колеги казват че сока от плодовете предизвиква разстройство на пчелите. Не знам да ли е така, но това съм чул, при мен лозя няма само по къщите но това е нищо.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Да зимуват да, но колко ли ще съберат сега, ще го изразходват още преди да спрат, да се облитат!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Да зимуват да, но колко ли ще съберат сега, ще го изразходват още преди да спрат, да се облитат!
    Това и аз си го мислех, че го изконсумират още преди да стегне студа. Питането ми беше по - скоро за това, че този мед го консумират пчелите които зимуват, и дали оказва влияние нещо на тях физиологически. Някой дали е чел нещо по въпроса. Не че мога да направя нещо де...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Предишните години наистина при нас акара беше голям проблем.Тая година е коренно различно.Не знам от колко месеца вече не съм виждал акар даже и на по слабите отводки.Май месец 1 час търсих в строителните рамки така и не намерих.Не искам да си мисля,че е изчезнал защото съм сигорен,че го има.В руските сайтове и клипове съм гледал и чел за чистотел.Който го правеха от змийско мляко.Тая пролет имаше много при нас от него и пчелите го навестяваха добре.Да ли той е причината за малкото акар мога само да гадая.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Предишните години наистина при нас акара беше голям проблем.Тая година е коренно различно.Не знам от колко месеца вече не съм виждал акар даже и на по слабите отводки.Май месец 1 час търсих в строителните рамки така и не намерих.Не искам да си мисля,че е изчезнал защото съм сигорен,че го има.В руските сайтове и клипове съм гледал и чел за чистотел.Който го правеха от змийско мляко.Тая пролет имаше много при нас от него и пчелите го навестяваха добре.Да ли той е причината за малкото акар мога само да гадая.
    Дака, мини семействата октомври с ОК като сложиш контроли и после сподели за резултата! Според мен няма начин да няма акар.Ако почнеш да го виждаш значи е страшно много!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И аз съм сигорен ,че го има но не мога да го намеря по пчелите това ми е по притеснителното.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •